Humana Junior Mleko: Za nove nutritivne potrebe deteta starijeg od 12 meseci

Humana Junior mleko je mlečna formula namenjena mališanima starijim od 12 meseci jer svojim sastavom podržava nove nutritivne potrebe deteta u razvoju.

Humana Junior Mleko

Kako deca rastu ona postaju aktivnija i njihove potrebe za hranljivim materijama se menjaju.

Pri tome treba imati u vidu da je mali dečiji organizam nedovoljno zreo da se suočava sa velikim disbalansom u hranljivim materijama koje su prisutne u čistom kravljem mleku. Poznato je da čisto kravlje mleko ima previše proteina i minerala koji mogu opteretiti nezreo digestivni i bubrežni sistem odojčeta i malog deteta. Takođe, čisto kravlje mleko nema dovoljno esencijalnih masnih kiselina (omega – 3 masne kiseline) kao ni vitamina koji su neophodni za normalan rast i razvoj. Čisto kravlje mleko je osiromašeno gvožđem kao i osnovnim mikro-elementima, pa nije redak slučaj da dete, kojem je nakon majčinog mleka u ishranu uvedeno čisto kravlje mleko, ima anemiju.

Dojenje je najbolji način ishrane za svaku bebu  i nakon godinu dana a ukoliko majka iz nekog razloga ne može da doji, najbolja zamena su mlečne formule koje podržavaju zdrav razvoj deteta. Ukoliko je neophodno uvesti mlečnu formulu uvek se treba prethodno posavetovati sa pedijatrom ili drugim zdravstvenim radnikom koji brine o zdravlju majke i deteta.

Humana Junior mleko je mlečna formula namenjena mališanima starijim od 12 meseci jer svojim sastavom podržava nove nutritivne potrebe deteta u razvoju.

Humana Logo Sun+Claim SERHumana Junior mleko je prijatnog ukusa a po želji se može konzumirati toplo ili hladno, bilo kao samostalan obrok ili kao osnova za musli ili neki drugi obrok u skladu sa uzrastom deteta.

  • Sa omega-3 masnim kiselinama: neophodne u ishrani za pravilan razvoj mozga i nervnih ćelija.
  • Sa jodom: 100ml Humana Junior mleka obezbeđuje 21% dnevnih potreba.
  • Bez skroba.
  • Bez glutena.

Humana – za mamu i mene.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img