Kon: O radu škola posebno će se raspravljati u Ministarstvu prosvete, vrtići će morati da se otvore

„Virus mora da prođe kroz dečju populaciju i možda je najbolje da to bude kada je virus najslabiji, za vreme leta“, rekao je Kon.

Odluka o ublažavanju mera uvedenih u borbi protiv korona virusa nije doneta prerano, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon i objasnio da ta odluka ima veze i sa politikom i sa ekonomijom kao i shvatanjem da život mora da se nastavi.

„Ne možemo da oteramo virus sa planete, samo da ublažavamo aktivnost u zemlji, što i radimo, a ako zaustavimo život počećemo da umiremo od drugih stvari,jer je zdravstvo zauzeto borbom protiv korone“, rekao je Kon za TV Prva.

On je dodao da će se o radu škola posebno raspravljati u Ministarstvu prosvete, dok će vrtići morati da se otvore zbog roditelja koji rade i nemaju drugi izbor.

„Virus mora da prođe kroz dečju populaciju i možda je najbolje da to bude kada je virus najslabiji, za vreme leta“, rekao je Kon.

Najavio je da će sledećeg vikenda i za 1. maj najverovatnije ponovo važiti policijski čas od petka do ponedeljka, ali da će konačna odluka o tome biti doneta na osnovu novih podataka.

Izvor: Beta

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img