Nacionalna penzija za majke sa troje i više dece?

Savez samostalnih sindikata Beograda smatra da jedna od stimulativnih mera koju treba uvesti kako bi se smanjila demografska kriza u Srbiji je ta da sve majke koje imaju troje i više dece i najmanje 15 godina radnog staža dobiju nacionalnu penziju.

Savez samostalnih sindikata Beograda smatra da jedna od stimulativnih mera koju treba uvesti kako bi se smanjila demografska kriza u Srbiji je ta da sve majke koje imaju troje i više dece i najmanje 15 godina radnog staža dobiju nacionalnu penziju.

Oni u saopštenju navode i da od nadležnih institucija očekuje da kontinuirano sprovede planirane mere koje će dati dugoročni podsticaj rađanju dece u našoj zemlji.

O ovim temama biće reči na konferenciji “Demografska kriza i populaciona politika”, koju u ponedeljak 7. marta u Beogradu organizuju SSS Beograda i SSS Srbije.

Na konferenciji će biti reči i o pravima roditelja dece sa posebnim potrebama, a iz SSS Beograda kažu da je razvoj pozitivnog ličnog identiteta važan zadatak tokom detinjstva i mladosti, a od posebnog je značaja za decu u smetnjama u razvoju i njihove porodice.

-Naš stav je da deca sa smetnjama u razvoju treba da odrastaju uz svoje roditelje, a da državne institucije treba da podrže roditelje u naporima da svojoj deci pruže adekvatnu negu, tako što će roditeljima te dece dati status “hranitelj” i sva prava koja im pripadaju po tom osnovu – poručuju iz SSS Beograd.

Učesnici konferencije biće predsednik Saveza samostalnih sindikata Beograda Dragan Todorović, pomoćnik ministra za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dušanka Golubović, zastupnik Udruženja “Mame su zakon” Tatjana Macura i v. d. sekretara Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović.

Izvor: Novosti

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

1 Komentar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img