Nagrada „Politikinog Zabavnika” Vladislavi Vojnović

Najbolje delo namenjeno mladima je po odluci žirija knjiga „Avram, Bogdan, vodu gaze”

Na trideset osmi po redu konkurs za književnu nagradu „Politikinog Zabavnika”, koja se dodeljuje za najbolje delo namenjeno mladima a objavljeno u 2016. godini, stiglo je 69 naslova.

Žiri (pozorišni reditelj Nebojša Bradić, predsednik, Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, karikaturista i ilustrator Dušan Petričić, kompozitor Zoran Simjanović i zamenik glavnog urednika „Politikinog Zabavnika” Petar Milatović), u uži izbor izdvojio je sledeće knjige: „Avram, Bogdan, vodu gaze” Vladislave Vojnović (Službeni glasnik), Ludvig van Mocart Vesne Aleksić (Pčelica), „Stilske igre 2” Simeona Marinkovića (Kreativni centar),  „Avanture Kraljevića Marka” Branka Stevanovića ( Mala Laguna), „Kad priča priča priču” Vesne Vidojević Gajović (Kreativni centar), „Bajke plene i sa scene” Dejana Aleksića (Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”), „Emocija” Luke Karadžuleskog (Čigoja štampa), „Hoću kući” Jasminke Petrović (Odiseja) i „Kad sam bio mali” Slavice Milošević (Mala Laguna).

Jednoglasnom odlukom žirija nagrada je pripala knjizi Vladislave Vojnović „Avram, Bogdan, vodu gaze” i biće svečano uručena u Skupštini grada Beograda, u zdanju Starog dvora, 25. januara 2017. godine, na Dan „Politike”.

U kraćem saopštenju žirija piše:

„U ovom romanu za decu po azbučnom redu, svojevrsnoj maloj porodičnoj hronici, raste priča o odrastanju. Ispričana je vrcavim, poetičnim i promišljenim jezikom koji je čini i knjigom za porodično čitanje. Izuzetno je grafički opremljena, sa sjajnim ilustracijama Luke Tilingera…”

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img