Nekuvani sok od šumskih jagoda

Prve zrele šumske jagode već su počele da se pomaljaju po proplancima i ako imate priliku da ih naberete, mi vam predlažemo da napravite sok po starinskom receptu iz Patinog kuvara:

Nekuvani sok od šumskih jagoda

Dva kilograma zrelih jagoda preliti s dva litra vode i 60 grama rastopljena limuntusa. Jagode dobro drvenom kašikom promešati i ostaviti tako da prenoće. Sutradan, procediti jagode kroz tanku krpu, pa na litar proceđenog soka umešati kilogram šećera i ostaviti da stoji jedan dan. Sada je sok gotov, jer ga ne treba kuvati. Besprekorno čiste boce napuniti tečnošću, ali ne do vrha, ne stavljati zapušače, no povezati čistom lanenom krpom. Ovako spremljen sok od jagoda ima izvrstan miris i može se svakome preporučiti.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img