Od januara prijava rođenja deteta bez hrpe dokumenata

Prijava rođenja deteta, zahvaljujući projektu "Bebo, dobrodošla na svet", roditeljima će uštedeti odlazak na dvadesetak šaltera da bi dete postalo građanin.

Građani Srbije od januara naredne godine više neće morati da obilaze mnogobrojne šaltere da bi, na primer, prijavili rođenje deteta i obezbedili drugu dokumentaciju, jer će uz pomoć portala e-uprave na jednom papiru moći da pribave pedesetak dokumenata, najavila je večeras ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Reč je o projektu „Bebo, dobrodošla na svet“, koji će roditeljima u trenutku rođenja deteta uštedeti odlazak na dvadesetak šaltera da bi dete postalo građanin, rekla je Udovički na Fakultetu organizacionih nauka i objasnila da će na taj način moći da se obavi upis u matičnu knjigu rođenih, prebivalište i drugo.

Ona je navela da će u prvoj fazi svi zakonski i tehnički uslovi biti spremni u januaru naredne godine i dvadesetak dokumenata biće svedeno na jedan, a do kraja godine još tridesetak.
Ministarka je sa dekanom FON-a Milijom Suknovićem potpisala Sporazum o saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i FON-a.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img