Pet stvari oko kojih svaki roditelj treba da bude strog

Ima stvari na kojima svaki roditelj treba da insistira i bude strog oko njih. Evo takvih pet:

strog roditeljKoliko puta ste pomislili da biste voleli da možete da budete strožiji samo da bi vas dete poslušalo? Iako vam to nije u prirodi i iako volite opuštenost deci su potrebna pravila, rutina i određena doza strogoće, inače sve može da izmakne kontroli. Ali, gde postaviti granice?

Naravno, puno je stvari oko kojih možete uvek da se dogovorite, za koje nije potrebno striktno pravilo i koje se jednostavno menjaju iz dana u dan. Nekada vam neće smetati što skaču po krevetu, a nekada hoće. Možda ste vi tip roditelja koji daje prednost kreativnosti i kome ne smetaju ižvrljani zidovi. Ali, to ne može da važi za sve. Ima stvari na kojima svaki roditelj treba da insistira i bude strog oko njih. Evo takvih pet:

Spavanje

Odlazak u krevet je najčešće vođena bitka u skoro svakoj porodici. Roditelji su svesni da je važno da dete dovoljno spava i da ono to nikada neće postići samo. Iskustvo nam govori da je mnogo lakši dan sa odmornim detetom nego onim koje se nije naspavalo.

Posmatrajte vaše dete, procenite koliko mu je sna potrebno za dobar odmor i potrudite se svim snagama da mu ga i obezbedite.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img