Profesor sa Stenforda: Ovako će za 20 godina izgledati dobijanje deteta

Kroz 20 godina većina dece će biti začeta u laboratorijima i samim tim seksualni odnos više neće imati svrhu reprodukcije.

Henri Grili, profesor na Stenfordu, predviđa kako u budućnosti polni odnos neće biti potreban za nastavak ljudske vrste i veruje da će kroz 20 godina većina dece biti začeta u laboratorijima i samim tim seksualni odnos više neće imati svrhu reprodukcije.

– Za 20 do 40 godina kada par poželi da ima dete, muškarac će morati da donira spermu, a žena komadić kože – rekao je Grili i objasnio kako će „tehničari u laboratoriji od kože da naprave matične ćelije koje se zatim pretvaraju u jajašce. Ono će se oploditi spermom, pa će par dobiti seriju embriona“.

– Naučnici će zatim da analiziraju embrione i dodeliće im pluseve i minuse – tvrdi Grili.

Nakon proučavanja prednosti i nedostataka embriona, budući roditelji će odabrati koje embrione žele da zadrže i on se tada stavlja u matericu žene.

Grili je objasnio kako će embrioni biti podeljeni u kategorije da bi olakšali biranje budućim roditeljima. Prva kategorija sadržavaće embrione sa teškim bolestima, a druga sa lakšim. Treća kategorija je fizički izgled, odnosno boja očiju, kose itd. Četvrta kategorija predviđa ponašanje.

– U četvrtoj kategoriji informacije su ograničene, ali moći ćemo da kažemo koja je verovatnoća da dete bude veoma inteligentno – rekao je Grili.

Tvrdi da će ovaj način reprodukcije postati normalan pogotovo u zemljama gde je odlazak kod lekara skup. Kako bi izbegli mogućnost rađanja dece sa bolestima, roditelji će se odlučiti na ovaj postupak.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Marija Montesori o izgradnji volje kod deteta

Knjiga “Upijajući um” najdetaljnije predstavlja teoriju vaspitanja Marija Montesori do koje je došla višedecenijskim proučavanjem i radom sa decom.

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img