Provedite praznike igrajući se sa decom jer to je za njih najvažnije!

Posvetite se mališanima u ovom prazničnom periodu i pored toga što ste im poklone kupili, upakovali i njima ih obradovali – sa njima se i igrajte.

Dani porodične radosti, druženja i zajedništva su ono što simbolizuje praznična okupljanja. Nastupajući period obiluje praznicima i verovanjima koji u svojoj simbolici imaju za cilj da se porodične vrednosti istaknu i neguju. Najmlađima su ovakva porodična okupljanja i običaji od višestrukog značaja. Uče ih vrednostima, stabilnosti i poverenju koje porodica pruža. Svakako nezaobilazan deo njihovog sveta je igra. Posvetite se mališanima u ovom prazničnom periodu i pored toga što ste im poklone kupili, upakovali i njima ih obradovali – sa njima se i igrajte. Igranjem sa detetom, roditelji obogaćuju njegovo okruženje i tako umanjuju stres. Interaktivna igra detetu pomaže da nauči kako da bolje upravlja svojim emocijama.


Igra sa decom podrazumeva aktivno posmatranje, slušanje, podršku, priču i razumevanje. Trudite se da pružite uzajamnu interakciju, poput razgovora, ali nemojte stalno intervenisati ili prekidati dete. Dozvolite njima da istražuju svoje okruženje i senzacije. Vazno je da se dok igraju deca i uče.

Pustite ih da sami odaberu sa kojim igračkama i kojih igara žele da se igraju. Pored velikog izbora Chicco igračaka za sve uzraste, jedna od velikih prednosti kvalitetnih igračaka za najmlađe su i Chicco bilingvalna opcija pri kojoj deca dok se igraju uče pojmove i na srpskom i engleskom jeziku. Važno je da obezbedimo mališanima pravilan razvoj, pružimo im svet igre ali i damo im mogučnost da se već u najranijem dobu nauče i spoznaju nove jezike i bezgranične mogućnosti učenja.

chicco dvojezicne igracke

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Tamo gde je odbrana svog mišljenja važnija od razumevanja, nema konverzacije, samo nadmudrivanja.

Način na koji pričamo sa drugima pokazuje zapravo mnogo više o nama i našim stavovima, našem karaktoru, ličnosti i mišljenju...

Dehidratacija kod dece može biti opasna – evo kako prepoznati prve znake

Dehidratacija kod dece javlja se češće nego kod odraslih zbog njihovog mnogo aktivnijeg dnevnog ritma

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img