„Radost je!“ – prva zbirka naše omiljene pesnikinje Radmile Simeunović

Nedavno je izašla iz štampe prva zbirka pesama za decu pesnikinje Radmile Simeunović "Radost je!" Ona sadrži 30 pesama za decu.

rada simeunovic pesmeNedavno je izašla iz štampe prva zbirka pesama za decu pesnikinje Radmile Simeunović „Radost je!“. Ako redovno pratite Detinjarije, onda sigurno znate i Radmilu i njene ljupke pesme koje već nekoliko godina redovno objavljujemo na našim društvenim mrežama. Zbog toga smo posebno radosni i ponosni na Radmilinu zbirku.

Ona sadrži 30 pesama za decu na temu porodice, praznika, običaja i tradicije. Podseća nas da su upravo to pravi razlozi zbog kojih svako od nas treba da se raduje.

Radmila Simeunović je po zanimanju medicinska sestra – vaspitač, zaposlena u Predškolskoj ustanovi „Dr Sima Milošević“ Zemun. Majka je dva dečaka, Lazara i Petra. Pored svog osnovnog zanimanja, već godinama hobi joj je pisanje pesama za decu.

„Često me pitaju odakle i gde pronalazim inspiraciju za pisanje. Moje glavne inspiracije su svakodnevne situacije, doživljaji, medju decom, odraslima. Pišem ih sa ciljem da budu prihvaćene sa razumevanjem od strane dece. Kroz tekstove se trudim da ono što želim da poručim im bude lakše, jasnije, prihvatljivije. Mi odrasli, pokušavamo deci da objasnimo  da su radost, ljubav  i sreća važna osećanja. Ali ne smemo zaboraviti da im takođe objasnimo i da su tuga i neraspoloženje  sastavni deo života. Kroz svoje pesme, pokušavam da im približim i ta osećanja, i da je potpuno normalno da se ponekad i tako osećamo. Ali ako me pitate koje najviše volim da pišem, svakako su to one po malo šaljive i one gde ljubav i radost pobeđuju sve.

Trudim se da im kroz svoje pesme poručim da:  neguju drugarstvo, ljubav, da poštuju dobro i dobro čine, da se porodica izdvaja kao najvažnija karika u kojoj vlada ljubav, sloga i poverenje, da prihvataju, poštuju i uvažavaju različitosti. Trudim se da im kroz njih objasnim sva osećanja i da je potpuno normalno da se ponekad naljutimo, osećamo tužno ili usamljeno, ali da su  radost i sreća  svuda oko nas: porodici, drugu, cvetu, rosi, nebu, listu, ptici, knjizi, pesmi….“

Više o Radmilinoj zbirci saznajte na njenoj stranici na Instagramu: https://www.instagram.com/_rada_s_/

I ne zaboravite : Radujte se ptici, pčeli il’ cvetu …..Radujte se svemu na ovom svetu!

Radmila Simeunović: Volim pesme u kojima ljubav i radost pobeđuju sve
Pesme Radmile Simeunović redovno čitate na Fejbuk i Instagram stranicama Detinjarija. Poželeli smo da nam više ispriča o sebi i tome kako nastaju njene pesme.

6. 04. 2021 | STVARAOCI ZA DECU | 0 ✎

Majčinstvo u 20/30/40-im: Radmila Simeunović
Radmila Simeunović radi kao medicinska sestra-vaspitač i bavi se pisanjem poezije za decu. Kao mama dva sina, za Detinjarije govori o svom roditeljskom iskustvu.

1. 10. 2020 | MAMA | 0 ✎

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img