Sajam knjiga Kreativnog centra: Popusti, radionice i besplatni vebinari

Tokom trajanja sajma čitaoce očekuju preporuke knjiga na sajtu ovog izdavača, kao i radionice za decu koje će biti realizovane u knjižarama.

Od 22. oktobra do 5. novembra, na sajtu www.kreativnicentar.rs, kao i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i u Nišu (Sinđelićev trg 19), čitaoce očekuje SAJAM KNJIGA KREATIVNOG CENTRA! U tom periodu više od 1000 izdanja tog izdavača biće na popustu od 30%. Za sve one koji tokom sajamskih dana preko sajta www.kreativnicentar.rs naruče knjige u vrednosti većoj od 1000 dinara, isporuka na teritoriji Srbije biće besplatna!

Tokom trajanja sajma čitaoce očekuju preporuke knjiga na sajtu ovog izdavača, kao i radionice za decu koje će biti realizovane u knjižarama.

Roditelji, učitelji i vaspitači biće u prilici da učestvuju na besplatnim vebinarima koji će biti održani preko aplikacije ZOOM:

U sredu, 27. oktobra, u 19 h, psiholog Nevena Lovrinčević predstaviće svoj priručnik Efikasna komunikacija u vrtiću. Svrha te knjige jeste da pomogne vaspitačima u tome da što efikasnije reaguju u nepredviđenim, zahtevnim situacijama. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE.

Autorka Zorica Nobl predstaviće učiteljima svoju knjigu Super zadaci, super prvaci! u utorak, 2. novembra, u 19 h. Ova radna sveska, namenjena učenicima prvog razreda osnovne škole, sadrži veliki broj tematski grupisanih zadataka koji su su osmišljeni tako da decu podstiču da samostalno i aktivno dolaze do rešenja problemskih situacija. Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE

U četvrtak, 4. novembra, u 19 h, biće održan vebinar Pomozite detetu da uči bolje i da bude samostalno, na kome će psiholog Vesna Janjević Popović predstaviti roditeljima izuzetno koristan priručnik Učim da bolje učim. Za starije osnovce. Neka od pitanja koja deca i roditelji često sebi postavljaju, a ovaj priručnik, sa konkretnim savetima opisanim u više od 40 poglavlja daje odgovore na njih, jesu: Kako poboljšati pamćenje i koncentraciju? Kako raditi domaće zadatke delotvorno i bez stresa? Kako uspešnije rešavati kontrolne zadatke? Kako organizovati vreme da ga ostane dovoljno i za slobodne aktivnosti? Svi zainteresovani linkove za prijavu mogu pronaći OVDE

Preporučujemo vam nekoliko novih izdanja Kreativnog centra:

Ne plašim se više!
Svako dete oseća strepnju ili strah u nekim situacijama. Penjanje na drvo, samostalno plivanje, nastup na priredbi, spavanje u mraku, susreti sa životinjama – odraslima ne izgledaju kao velike prepreke, ali deci mogu da budu nesavladive. Ove priče u stihu Simeona Marinkovića na svoj su način lekovite, jer pomažu deci da upoznaju vlastita osećanja i načine da ovladaju njima. Radost zbog uspeha ojačaće samopouzdanje deteta i ohrabriće ga za nove poduhvate.

Ušlo kuče u sanduče
Ova slikovnica Peđe Trajkovića, namenjena deci u uzrastu od 3 godine do 7 godina, sadrži dve neobične, duhovite pesme, koje su pogodne za čitanje naglas i recitovanje, a mogu se koristiti i za vežbanje pravilnog izgovora glasa Č, uz nadzor logopeda ili roditelja.

Babaroga

Ovu Babarogu nacrtala je jedna devojčica i ta Babaroga uopšte nije strašna. Naprotiv, ona je drečavozelena, ima divne oči i trepavice i stalno se smeje. Voli da čita i da se igra noću, da popravlja igračke i gricka čokoladu. Ali od svega, baš od svega, najviše voli svoju devojčicu, i brine o njoj i o njenoj porodici. Slikovnica Babaroga Jelene Živanović namenjena je deci u uzrastu od 3 godine do 5 godina.

Sirmijumska avantura

Sirmijumska avantura Jelene Šuput i Gorane Lemajić je priča koja deci omogućava da se izbliza upoznaju s antičkim Sirmijumom, rimskim carskim gradom koji se nalazi na području današnje Sremske Mitrovice. To je zabavna interaktivna priča u koju svaki čitalac može da se uživi i da sam postane junak uzbudljivih avantura. U pripremi je i knjiga Viteška avantura s despotom Stefanom, istih autorki.

Zašto ne treba da budete savršen roditelj

U ovoj knjizi psihologa Nevene Lovrinčević govori se o najčešćim dilemama roditelja koji danas vaspitavaju decu – kako pronaći pravu meru između sputavanja i slobode, koje su posledice insistiranja na uspehu po svaku cenu, na koji se način uhvatiti ukoštac s ulogom društvenih mreža u životu dece i mnogim drugim. Ova knjiga nije za one koji žele da postanu savršeni roditelji – jer roditelj koji ne pravi greške ne postoji – već za one koji žele da preispitaju neka svoja uverenja i ponašanje kako bi za izazove roditeljstva pronašli prava rešenja i svoj odnos sa detetom učinili funkcionalnijim.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img