Samsung lansirao aplikaciju koja štiti oči

Samsung Safety Screen aplikacija pomaže korisnicima da mobilne uređaje drže na idealnom rastojanju

Beograd, 22. april. 2016. – Samsung je predstavio Samsung Safety Screen aplikaciju za bezbednost ekrana koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od svojih očiju. Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje na Google Play Store prodavnici.

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke. Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbednu razdaljinu.

Prema mišljenju Saveta za vid, kratkovidost je u porastu, što naučnici pripisuju mešavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utiče upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manju izloženost prirodnom svetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju usled upotrebe digitalnih uređaja može takođe da pogodi i decu i adolescente, čije oči mogu da se zamore nakon dugotrajne upotrebe.

„Upotreba elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni i tableti je u velikom porastu, u svim starosnim grupama, od zabavnih sadržaja kao što je gledanje filmova, preko igranja igara, a od nedavno i zbog edukativnih sadržaja, jer su mnoge škole počele u svom nastavnom programu da koriste tablete. Primetili smo da deca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očiju, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i bezbednosti naših potrošača. Zbog toga predstavljamo ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika, tako što ih podseća da svoje uređaje drže na bezbednom rastojanju“, izjavio je Tarek Sabag, šef Divizije za IT i mobilne uređaje kompanije Samsung Gulf Electronics.

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u saradnji sa Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen aplikacija je već dobila nagradu na nedavno održanoj manifestaciji Dubai Lynx.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img