Snima se animirana „Ježeva kućica“, učestvuju Šerbedžija i Rundek

Proslavljena poema Branka Ćopića "Ježeva kućica", uskoro dobija svoju kratkometražnu animiranu verziju, čije je snimanje počelo ovih dana u Zagrebu i trebalo bi biti dovršeno do leta iduće godine. Na projektu sarađuju i Rade Šerbedžija i Darko Rundek.

Režiju i scenario „Ježeve kuće“, kako glasi originalni naslov priče, potpisuje hrvatsko-kanadska autorka Eva Cvijanović, koja se hrvatskoj publici predstavila filmom „Morska bolest“ na prošlogodišnjem Animafestu, ističe se u najavi Bonostudija, koji će uz kanadski Nacionalni filmski odbor producirati mnogima omiljenu priču o ježu zaljubljenom u svoj dom.

Cvijanović smatra da je „Ježeva kućica“ delo univerzalnog koncepta, koji je izuzetno bitan u suvremenom kontekstu globalnog sela. „Dom može biti mesto, ali i stanje uma koje delimo s drugima. Iskustvo domaćeg okruženja zajedničko je svim kulturama i generacijama, i uvijek je jednako važno“, ustvrdila je, najavljujući film.

jezeva kucica rundek„Taj prostor, koji nam ujedno služi kao utočište i odraz našeg identiteta, ključan je element ljudske egzistencije. To je razlog zašto danas, kada iza sebe imam mnogo različitih domova u Bosni, Srbiji, Hrvatskoj i Kanadi, ona i dalje odjekuje u meni jednako snažno kao nekada, u nekim vrlo drugačijim okolnostima, kada sam je kao dete prvi put čula“, dodala je.

Za film je okupljena afirmisana ekipa s raznih područja – za naraciju je zadužen Rade Šerbedžija, za muziku Darko Rundek, dok će Tim Alen biti savetnik za lutke i animaciju Ivani Bošnjak i Tomasu Džonsonu.

Alen je i stalni saradnik slavnih reditelja na filmovima u tehnici lutka-animacije, na primer Tima Bartona na filmovima „Mrtva nevesta“ i „Frankenweenie“ iVesa Andersona na „Fantastičnom gospodinu Foksu„.

Izvor: N1

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Marija Montesori o izgradnji volje kod deteta

Knjiga “Upijajući um” najdetaljnije predstavlja teoriju vaspitanja Marija Montesori do koje je došla višedecenijskim proučavanjem i radom sa decom.

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img