Staromodni roditeljski saveti uvek važe

Neke od tih saveta možete odmah da bacite kroz prozor a, sa druge strane, ima onih koje stvarno treba da poslušate jer se prenose sa kolena na koleno!

roditeljstvo savetiKoliko god da godina ima vaše dete, sigurno ste primetili da ne važe za sve roditelje isti saveti. Jednostavno, nije svako dete isto pa zato i toliko teorija o tome kako dobro odgajati dete. Bilo koje pitanje da imate, naći ćete barem tri saveta kako da to rešite. Neke od tih saveta možete odmah da bacite kroz prozor a, sa druge strane, ima onih koje stvarno treba da poslušate jer se prenose sa kolena na koleno! Evo nekoliko takvih, „staromodnih“ saveta koji će uvek biti aktuelni.

roditelj pridikujeVi ste svojoj deci prvo roditelji a ne drugari

Naravno da je lakše uvek biti dobar policajac, a ne loš. Ali, da biste bili dobar roditelj, morate biti i loši ponekad. Zapamtite, svom detetu ste pre svega roditelj – to je vaša prva i najvažnija uloga. Niste njegov najbolji drugar. Važno je da budete otvoreni sa detetom i da delite svašta, ali ne možete baš sve pričati deci. Imajte uvek na umu da, i ako će vam dete reći da bi volelo da ste vi njegov najbolji prijatelj, ono što njemu u stvari treba jeste siguran i samouveren roditelj.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

1 COMMENT

  1. „Budite ljubazni prema svojoj deci i poštujte ih kako bi vam ona na isti način uzvratila.“

    bas ne odgovara staromodnom roditeljstvu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img