Strip mitologija, za upoznavanje sa legendama kroz devetu umetnost

Svoje mesto u 2. kolu popularne edicije našle su priče o Demetri i Persefoni, Heraklu, Robinu Hudu, Perseju, Toru i Lokiju i Amaterasu.

stripovi mitologija pcelicaVest koja će obradovati male i velike ljubitelje devete umetnosti je da se drugo kolo „Strip mitologije“ izdavačke kuće Pčelica pojavilo u prodaji. 

Svoje mesto u 2. kolu popularne edicije našle su priče o Demetri i Persefoni, Heraklu, Robinu Hudu, Perseju, Toru i Lokiju i Amaterasu.

Persej, lov na meduzinu glavu

Kralj Polidekt želi da se oženi Persejovom majkom Danajom. Da bi to uspeo, on mora da se otarasi mladog Perseja. Polidekt kuje plan kako da nagovori junaka da izvrši nemoguć zadatak – da ubije zmijokosu Meduzu, čiji pogled pretvara ljude u kamen. ipak, ispostaviće se da je čudovišna Meduza samo prvi od mnogih opasnih izazova za Zevsovog sina. Da li će Persej pobediti?

robin hud strip

Tor i Loki, u zemlji divova

Tor, moćni bog gromova, i njegov brat Loki, bog prevare, rešili su da razreše dilemu: da li snaga uvek pobeđuje ili pamet može da je nadvlada? Da bi to razrešili, uputili su se u nepoznatu i opasnu zemlju divova. Suočiće se sa mnoštvom iskušenja pre nego što otkriju koji od njih dvojice je u pravu.

Demetra i Persefona, oteto proleće

Boginja Demetra je voljena zbog svoje toplote i izdašnosti. Ali, niko nije bliži Demetrinom srcu od njene prelepe ćerke Persefone. Kada jednog dana Persefona nestane, Demetra je traži svuda. Ona otkriva da je Persefonu oteo Had, bog podzemnog sveta. Demetru obuzima tuga i neprolazna zima stiže na zemlju. Da li Demetra može da spase svoju ćerku iz podzemnog sveta? Da li bogovi i boginje sa planine Olimp mogu da ubede Demetru da vrati proleće i leto?

Robin Hud, odmetnik iz Šervudske šume

Pošto je, naivno slušajući kraljevsku stražu, prekršio zakon, mladi Robin Hud je primoran da pobegne u Šervudsku šumu. Tamo sreće još odmetnika koji su se, kao i on, nepravedno našli sa druge strane zakona. Pod Robinovim vođstvom, ovi odmetnici formiraju bandu „Srećnih ljudi“, koja se bori protiv nepravednih zakona tako što otima od bogatih i daje siromašnima. Time Robin izaziva bes šerifa od Notingema, koji po svaku cenu želi da uhvati svog neprijatelja. Da li će Robin upasti u šerifovu zamku?

Herakle, dvanaest podviga

andromeda kraken

Amaterasu, povratak sunca

Boginja sunca Amaterasu blista lepotom i blagošću. Njena toplota podstiče život i ljude čini srećnim. Ali iza nje se šunja njen brat, bog groma Susano. On je ljut i ljubomoran na Amaterasu. Plašeći se svog brata, Amaterasu se skriva u pećini i time baca svet u studen i tamu. Kako će ostali bogovi ubediti Amaterasu da izađe iz svog skrovišta? I kako će sprečiti Susana da sprovede svoju osvetu?

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img