Tabela besplatnih programa za vreme letnjeg raspusta

Detaljne informacije o besplatnim programima za vreme letenjeg raspusta školske 2014/2015. godine u oblasti sporta možete preuzeti, u PDF formatu, na dnu strane.   Sekretarijat za sport i omladinu je ove godine obezbedio besplatan programski sadržaj za učenike osnovnih i srednjih škola za vreme trajanja letnjeg raspusta. Kroz subvencije sportskim centrima i sportskim organizacijama, u […]

Detaljne informacije o besplatnim programima za vreme letenjeg raspusta školske 2014/2015. godine u oblasti sporta možete preuzeti, u PDF formatu, na dnu strane.

 

Sekretarijat za sport i omladinu je ove godine obezbedio besplatan programski sadržaj za učenike osnovnih i srednjih škola za vreme trajanja letnjeg raspusta.

Kroz subvencije sportskim centrima i sportskim organizacijama, u ponudi je preko 40 programskih sadržaja. Cilj realizacije programa letnjeg raspusta jeste da se kroz besplatne sportske sadržaje uključi što veći broj dece u sportske aktivnosti, razvijanje ljubavi prema sportu, zdravim načinima života i aktivnom provođenju slobodnog vremena.

Na konkursu, koji je sproveo Sekretarijat za sport i omladinu, prihvaćeni su isključivo programi u koje su aktivno uključena stručna lica koja će na adekvatan način raditi sa decom. Posebna pažnja posvećena je programima kojima je omogućeno deci sa posebnim potrebama da se aktivno uključe u sportske programe, a podjednako i učenicima sa teritorije svih 17 opština da koriste besplatne sadržaje.

Sportsko-rekreativni programi realizovaće se u sledećim centrima: Centar za kulturu i sport „Šumice”, JP za upravljanje poslovnim prostorom – Poslovni centar Rakovica, JP Sportsko-poslovni centar „Novi Beograd”, JP „Surčin”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Sportski centar „Olimp”, Gradski centar za fizičku kulturu.

Škole plivanja i usavršavanja tehnike plivanja: Sportski centar „Olimp”, Sportsko-rekreativno obrazovni centar ,,Vračar”, Gradski centar za fizičku kulturu, Sportsko-rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Savez školskih društava za fizičku kulturu opštine Čukarica, Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, Plivački klub „Junior sport”, Fitnes klub „Tonus”, Plivački klub ,,Termoelektrana Kolubara”.

Škole vaterpola: Akcionarsko društvo kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Javno preduzeće Sportsko-poslovni centar „Novi Beograd”, JP,, Ada Ciganlija”, Ustanova za fizičku kulturu Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan”, Plivački klub „Junior sport”.

Škola košarke, atletike, stonog tenisa, gimnastike, odbojke, odbojke na pesku, malog fudbala, fitnesa, borilačkih veština, kajaka i kanu: Centar za kulturu i sport „Šumice”, JP za upravljanje poslovnim prostorom – Poslovni centar Rakovica, USC „Voždovac”, JP ,,Ada Ciganlija”, Nautički klub „Beograd”, Kanu kajak klub „BSK” Borča.

Kao i svake godine, beogradski sportski centri („Tašmajdan”, Zavod za sport i medicinu sporta RS – „Košutnjak”, Zvezdara–Olimp, Mladenovac, Novi Beograd i Banjica) u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu omogućiće jedan dan u sedmici (sreda) besplatno korišćenje bazena učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom celog letnjeg raspusta.

Kako bi se obogatio programski sadržaj, Grad Beograd je ove godine potpisao protokol o saradnji sa Udruženjem „Sportske igre mladih”.

Cilj „Sportskih igara mladih” jeste okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije, kako bi druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo, a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije. Dečaci i devojčice osnovnoškolskog uzrasta Srbije mogu da se prijave putem sajta www.igremladih.rs i učestvuju u nekoj od 10 sportskih disciplina iz programa „Sportskih igara mladih”.

Prijave, kao i učešće u programu „Sportskih igara mladih”, potpuno je besplatno za sve mališane. Pobedničke ekipe i pojedinci takmičenja u svom gradu se plasiraju na državno finale, a najbolji predstavnici Srbije, pobednici državnog finala obezbeđuju sebi učešće na regionalnom finalu i besplatno letovanje u Splitu, gde će se družiti i takmičiti sa mališanima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Detaljne informacije o besplatnim programima za vreme letenjeg raspusta školske 2014/2015. godine u oblasti sporta možete preuzeti, u PDF formatu, na dnu strane.

Kontakt telefoni za eventualne pohvale i primedbe: 7157-463 i 7157-505 (oblast sporta).

Besplatni programi za vreme letnjeg raspusta 2014-2015 u oblasti sporta

Besplatni omladinski programi za vreme letnjeg raspusta 2015

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Od Biblije preko nauke zdrava porodica i partnerski odnosi su prioritet

O tome da je finansijska nesamostalnost odrasle žene teška i ponižavajuća, o umisljenosti da samo majka u sebi ima ljubav i da detetu samo majka treba... su takođe vrlo opterećujuće za mlade mame.

“Mučimo generacije dece da bismo svi zadržali svoja radna mesta”

Naša deca koja odu u inostranstvo procvetaju u drugim sistemima gde se uči samo ono što je važno, a ne sve što postoji u toj struci

Da li nastavnici i dalje vole svoj posao

"Ovaj posao ne treba da radi, niti može da ga radi, niko ko ga ne voli. To mogu da vam kažem pouzdano, jer krajem godine idem u penziju, i nikada, nijednom mi se nije desilo da poželim da odem."

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img