„Tačno ili netačno“ – enciklopedija koja razbija zablude i budi radoznalost

Ispunjena zadivljujućim činjenicama, neverovatnim podacima, kao i uvreženim izrekama, knjiga Tačno ili netačno? otkriva istinu.   Da li je istina da koristimo svega 10% našeg mozga? Da li munja ne udara dva puta u isto mesto? Da li je penicilin pronađen slučajno? Tačno ili netačno? Zavirite u novo Profilovo enciklopedijsko izdanje i proverite da li […]

Ispunjena zadivljujućim činjenicama, neverovatnim podacima, kao i uvreženim izrekama, knjiga Tačno ili netačno? otkriva istinu.

 

Da li je istina da koristimo svega 10% našeg mozga? Da li munja ne udara dva puta u isto mesto? Da li je penicilin pronađen slučajno? Tačno ili netačno?

Zavirite u novo Profilovo enciklopedijsko izdanje i proverite da li su ova uobičajena shvatanja tačna ili netačna! Ispunjena zadivljujućim činjenicama, neverovatnim podacima, kao i uvreženim izrekama, knjiga Tačno ili netačno? otkriva istinu.

Knjiga obuhvata mnogo neobičnih činjenica i zanimljivih tema, od prirode, životinja i čoveka, do svemira, nauke i tehnologije, istorije i kulture. Svako tačno – netačno pitanje dobija odgovor, svaka izreka ima objašnjenje da li je ispravna ili neispravna. Živopisne ilustracije, fotografije i infografike oživljavaju svaku temu. Otkrivaju se neverovatni podaci koji obogaćuju naše znanje o svetu koji nas okružuje. Ovo je savršen poklon za decu uvek radoznalog uma, u kojoj će uživati i odrasli.

I kada sledeći put čujete da je Pluton planeta, ili da od spanaća postajemo jači, postarajte se da vam Tačno ili netačno? bude pri ruci!

Izdavač: Profil knjiga

Tacno ili netacnoTacno ili netacnoTacno ili netacno 3 Tacno ili netacno 6

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img