Trenutni plan za polazak u školu – mlađi osnovci regularno, ali s maskama, stariji podeljeni u grupe

U ovom trenutku stav je da deca petog razreda mogu da idu slobodno bez ikakvog ograničenja, a stariji će morati da idu u razređenom sastavu

Mlađi osnovci, oni koji pohađaju prvi ciklus obrazovanja, od 1. septembra u školu u kompletnom sastavu, neće biti podeljeni u grupe, ali moraće da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru, piše “Blic” danas.

Što se starijih osnovaca tiče, oni će biti podeljeni u grupe. Predmeti čija obrada zahteva kolektivni rad, kao što su fizičko, muzičke i kreativne aktivnosti, mogle bi biti dopuštene ali samo na otvorenom.

Opcija onlajn nastave će postojati, pa će tako roditelji čija deca imaju hronične bolesti ili koji jednostavno procenjuju da je za njihovo dete tako bezbednija, moći da zatraže prelazak na onlajn nastavu.

Ovo su saznanja koja prenosi dnevni list “Blic”, uz ogradu da je to samo u planu. Konačna odluka će se, kaže dr Branislav Tiodorović za ovaj portal, doneti pred sam polazak u školu.

– U ovom trenutku stav je da deca petog razreda mogu da idu slobodno bez ikakvog ograničenja, a stariji će morati da idu u razređenom sastavu, dok ne procenimo celu situaciju. Bolje od toga može biti samo ukoliko vakcinacija svih starijih bude tako dobro izvedena, da možemo da pustimo decu da sasvim slobodno idu, kaže profesor Tiodorović.

Da bi se u jednom odeljenju sakupilo 30 učenika starijih od 12 godina, za to je neophodno da deca budu vakcinisana u većem procentu, što je malo verovatno da će se desiti. Prema poslednjim podacima „Batuta“, u Srbiji je vakcinisano oko 4.000 dece.

Dr Tiodorović kaže i da je njegov stav da bi Fizičko, i kolektivni sport mogli da se organizuju samo na otvorenom, dok vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Kada je reč o maskama, vrlo je verovatno da će svi školarci morati da ih nose u zatvorenom.

– Tu je bilo različitih stavova, ja sam bio čak ranije za to da ne nose maske, osim ako neko ima hroničnu bolest pa postoji rizik. To je ono što pedijatar mora da proceni, a mi ćemo najverovatnije morati da ostanemo pri tome da i deca do 12.godine moraju da nose maske, kaže profesor Tiodorović, a prenosi “Blic”.

Izvor: Zelena učionica

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Biljana Vasić: Zvono za razlaz je pisnulo i sve što je bilo, polako se zaboravlja

I tako do nove oluje, do novih nezananja, do sledećeg zaprepašćenja nad stvarnošću koju živimo, do narednog nagoveštaja da je balon pred pucanjem. A oluje su ćudljive. Nikada se ne zna koja će biti naša...

Danas se obeležava SVETSKI DAN MUZIKE

Svakog 21. juna širom sveta obeležava se svetski dan muzike - umetnosti u kojoj uživamo na razne načine

Crveni meteo-alarm za naredne dane – pročitajte šta to znači

Samo što je stiglo leto - temperature već tropske zbog čega stručnjaci najavljuju da će na snazi biti crveni-meteo alarm

Objavljena rešenja za TEST IZ IZBORNOG PREDMETA – mala matura 2024

Poslednji test koji su mali maturanti polagali bio je iz predmeta koji su sami odabrali

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img