Upoznajte prve robote dadilje

Osim hranjenja na flašicu, njihove robo-dadilje bave se i zabavljanjem dece u kostimu dinosaurusa.

Ako su savremene generacije mališana „digitalni urođenici“, za koje su ekrani prirodno domaće okruženje, da li za njima slede „robotički urođenici“, koji će svoje prve korake praviti u društvu robota?

Upravo o tome razmišljaju dizajneri Filip Šmit, Stiven Bogner i Džonas Vojt, autori projekta „Odgajanje robotičkih urođenika“ (Raising Robotic Natives). Oni pokušavaju da zamisle budućnost u kojoj će roboti biti sastavni deo domaćnistva, pa i hraniti bebe na flašicu.

Roboti koji decu uče da programiraju (VIDEO)

„Osmislili smo mnogo scenarija koji prikazuju korišćenje robota u domaćinstvu, i to onih na čijem razvoju se već radi, poput robotske ruke,“ kaže Bogner. Posebno su se usredsredili na ulogu robota u odgajanju dece, budući da ona na robote gledaju bez predrasuda koje imaju odrasli. roboti deca

Ne samo da su zamišljali ove robotske dadilje, već su ih i napravili, a čak su i pripremili uputstva za sve one koji bi želeli da se oprobaju u njihovom sklapanju. Osim hranjenja na flašicu, njihove robo-dadilje bave se i zabavljanjem dece u kostimu dinosaurusa. To je samo početak, kažu autori projekta, jer će se polje upliva robota u odgajanje dece sve više širiti.

„Mislimo da će se prvi robotički urođenici roditi oko 2020. Ali, tek kada oni porastu i ispričaju svoja iskustva o odrastanju sa robotima, znaćemo koliko će ova promena uticati na njih,“ kaže Bogner.

Izvor: The Creators Project

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img