“Uvek sam mislio da ako roditelji slušaju kvalitetnu muziku, onda će i deca”

Imao sam prilike da u poslednjih par dana vidim koju muziku slušaju i kakve klipove gledaju deca od deset godina. I sada mi je sve jasno.

Imao sam prilike da u poslednjih par dana vidim koju muziku slušaju i kakve klipove gledaju deca od deset godina. I sada mi je sve jasno. Negativan uticaj je uspešno izvršen. Uvek sam mislio da ako roditelji slušaju kvalitetnu muziku, da će onda i deca.

Nisam ja tako davno imao te godine, da ne bi mogao to da razumem. Ali se osećam kao neki deda kome ništa nije jasno.

Puštaju autotjun pesme koje glorifikuju poroke, novac i prostitutke (ali o tome je već neko napisao tekst, kako je izvesna strana produkcija izvršila uticaj, a onda se i radi na tome da se još više duhovno osiromaši narod, kako bi se lakše njime upravljalo), pa onda nemaju strpljenja ni da slušaju jednu pesmu više od minut. Prelaze sa pesme na pesmu. Sa klipa na klip. Baš im je u glavama haos. Zato sada tim tinejdžerima koji slušaju to, u klubovima samo puštaju refrene. Sa druge strane mislim da rijaliti nije glavni izvor negativnog uticaja, to su pre svega ti neki bahati jutjuberi i predstavnici autotjun muzike, jer njih oni slušaju i gledaju mnogo više nego TV. I tu ne mogu samo da isključe program, kada im i u školama puštaju, i kada svi oko njih to slušaju. Sa druge strane promoteri bluda i nemorala, zarađuju ogromne pare za to uništavanje dečijeg duha. Znam treba pustiti svaku generaciju da ispašta zbog svojih izbora, ali ovo je ipak otišlo predaleko. Žao mi je dece. Toliko će sve jeftino postati…da će skoro pa džabe živeti.

Nekoliko roditelja mi je reklo da obratim pažnju na to koliko su štetni po decu određeni jutjuberi i vlogerke. U trenutnom dečijem svetu oni su zvezde, organizuju se festivali gde ih deca sa roditeljima dočekuju kao superstarove, u jednom klipu na takvom jednom događaju u stampedu umalo deca nisu pregazila jedna druge. Silom prilike zajedno sa jednim detetom sam pogledao nekoliko klipova. Odnosno ono mi je puštalo, a kada sam ja pokušavao da pustim neku normalniju muziku i klipove, dete mi je samo reklo “kakve su ovo gluposti”. Na kraju smo se našli kod nekih starih crtaća. Bilo je mnogo bolje dok smo se pre toga igrali napolju, tu sam video onu večnu dečju radoznalost, razigranost, bistrinu i iskrenost. Čim se upali ovaj virtuelni svet deca ne liče više na decu….ovi stvaraju neki paralelni svet gde uče decu teatralnom ponašanju, bahatosti i otuđenosti od suprotnog pola. Naime neki jutjuberi u nekoliko klipova dovode devojčice-devojke oskudno obučene, i pedlažu deci da im uživo postavljaju što masnija pitanja. Video sam komentare koje ostavljaju deca od 10 do 14 godina. Komentari su uglavnom bili veoma agresivno, vulgarnog sadržaja u kojima je izraženo posmatranje te devojčice kao jedino i isključivo seksualnog predmeta. Taj klip je imao skoro milion pregleda. Sa druge strane neke vlogerke promovišu putovanja i modu. Sa svojim teatralnim ponašanjem forsiraju bahatost i materijalizam. Kod obe vrste planktona primećujem odsustvo ljudske dimenzije. Znao sam da je neka bolest posredi, ali onda sam video da oni gostuju po emisijama, gde im voditelji pričaju „vi ste sada zvezde, ja sam svoju decu vodila na vaš fest“. Ja bih roditeljima rekao da ipak više obrate pažnju, da im ti ljigavci ne bi obrazovali decu. Juče sam u gradu čuo dvoje dečaka kako smišljaju plan koji podrazumeva da urade nešto nesvakidašnje u stvarnom svetu kako bi imali što više pregleda na jutjubu. Mi smo u tom periodu tražili košarkaški teren koji nije zauzet.

 

Izvor: Radioaktivni Komarac

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kako da upravljate svojim finansijama – ako vam to nije jača strana

Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da upravljate svojim finansijama - ako vam to inače ne ide od ruke

Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Upis u srednju školu sledi nakon popunjavanja liste želja i nakon raspoređivanja učenika na osnovu lista opredeljenja

KONAČNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA – mala matura 2024

Na zvaničnom portalu Moja srednja škola objavljeni su konačni rezultati završnog ispita

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img