13 ideja za originalne rođendanske proslave

Bliži se rođendan vašeg deteta a vas opet hvala glavobolja jer ne znate kako da ga proslavite. Ne želite da to bude još jedna šablonska žurka i sigurni ste da postoji način da se rođendan proslavi na manje stereotipan način. 

Bliži se rođendan vašeg deteta a vas opet hvala glavobolja jer ne znate kako da ga proslavite. Ne želite da to bude još jedna šablonska žurka i sigurni ste da postoji način da se rođendan proslavi na manje stereotipan način.

Nudimo vam nekoliko ideja koje vas mogu inspirisati da ovaj dečji rođendan proslavite malo originalnije:

Obrnuta žurka iznenađenja

Napravite žurku iznenađenja, ali za goste! U dogovoru sa roditeljima dece, pokupite ih ujutro, dok su još u pidžamama i organizujte im zajednički doručak, a umesto klasične torte, svećice zabodite u rođendanske mafine. Za ovakvu žurku iznenađenja neophodno je da imate automobil.

kampovanje u bastiKampovanje u bašti

Za roditelje tinejdžera  – organizujte kamp-žurku u dvorištu. Pozajmite par šatora, vreće za spavanje, baterijske lampe i ostalu opremu za kampovanje. Ovakav rođendan potrebno je dobro isplanirati unapred, ali će vam sami klinci (i vaša deca, i zvanice) biti veoma od pomoći – postoji šansa da se sami rastrče i pronađu svu potrebnu opremu.

igre za rodjendanePiknik zabava

Spakujte nekoliko prostirki (najbolje su one sa jednom nepromočivom stranom), pribor za jelo za jednokratnu upotrebu, puno sendviča, napitaka, voća – i eto rođendanskog slavlja koje istovremeno predstavlja i zajednički izlet za čitavo društvo. Ne zaboravite sportske rekvizite, muzički uređaj na baterije,  sredstvo za zaštitu od insekata, otvarač za flaše, vlažne maramice i kese za đubre. Ako želite malo više rođendanske atmosfere, ponesite balone i ukrasne trake i okitite okolne  grane. Ne zaboravite da ih po završetku zabave ponesete sa sobom i obavezno izletište ostavite čistim kada odlazite.

Ako vam loše vreme pokvari planove za piknik-zabavu, zašto je ne biste organizovali unutra? Rasprostrite ćebe u dečijoj sobi i pravite se da ste na nekom proplanku. Neka deca osmisle scenografiju koja će dočarati prirodni ambijent – sigurno su im plakari sa igračkama puni zgodnih rekvizita.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Marija Montesori o izgradnji volje kod deteta

Knjiga “Upijajući um” najdetaljnije predstavlja teoriju vaspitanja Marija Montesori do koje je došla višedecenijskim proučavanjem i radom sa decom.

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Pratite nas

KOMENTARI

3 COMMENTS

 1. Ukoliko ste u potrazi za najboljim čestitkama za rođendan, onda vam možda pomogne naš izbor 20 najboljih rođendanskih čestitki za 2020.godinu.

  Ponekad nam dani ne znače ništa, gledamo ih kako prolaze kao ptice u letu. Ali danas je samo tvoj dan i ti ga činiš najsretnijim na svijetu! Sretan rođendan.

  Neka ti Bog podari ono što nemaš, a želiš, i pomogne ti da zadržiš ono što imaš. Sretan rođendan.

  Radost u tvom srcu, u duši ti veselje, osmijehna tvom licu – to su moje želje. Da kraj sebe imaš drage ljude i ovaj rođendan da sretan ti bude! Happy birthday. ( preuzeto sa https://sretan-rodendan.com )

  Ne želim da ti se ispune sve želje, jer onda ne bi imao što željeti. Ne želim da ti se ispune svi snovi, jer nećeš imati o čemu sanjati. Želim samo da ti se ispune najljepša želja i najbolji san! Sretan rođendan.

  Život neka ti bude kao najljepši san, od srca ti želim sretan rođendan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img