7 razloga zbog kojih je lakše odgajati troje nego jedno dete

Iako vam se čini da je nemoguće, izgleda da je roditeljstvo neuporedivo lakše kada imate više mališana. To vrlo dobro zna mama i blogerka Loren Hartman čije će vas iskustvo možda ubediti da treba da razmislite o prinovi...

trojePre četiri i po godine postala sam mama po prvi put i moj život se zauvek promenio. Međutim, uprkos prelepom osećaju kada znate da u vama raste osoba koja je doslovno deo vas, osećaj da nemate pojma šta radite i šta vas čeka već sledeće noći, a kamoli kasnije učinio je tu majčinsku ulogu težom nego što sam mislila da će biti.

Bila sam iscrpljena, hormoni su mi divljali i apsolutno nisam znala šta treba da radim. Još uvek se sećam kada sam prvi put kao mama otišla u prodavnicu – trebalo mi je dva sata da izađem iz kuće, a onda, kada sam najzad izašla, videla sam žene sa dvoje i više dece i pitala se da li su ih opseli demoni pa su poželele više od jednog deteta. Ideja da žongliram sa više malih bića činila mi se potpuno nezamislivo tada. Kako ovi ludi roditelji to uopšte postižu?

Premotavši film unapred, evo i mene sada sa troje dece mlađe od pet godina (četiri i dve godine, i dvomesečna beba). Iskreno… uopšte nije toliko strašno! Da mi je to neko pričao pre četiri i po godine verovatno bih mu se nasmejala u facu i rekla da će se to dogoditi jedino ako siđem s uma.

Ipak, nisam sišla s uma, a čak mogu i da vam nabrojim nekoliko razloga zbog kojih je broj tri lakši od broja jedan:

1. Već znate šta znači biti roditelj

Postati roditelj prvom detetu znači da sa njim dolazi i lista nekih potpuno neočekivanih i novih obaveza. Najpre treba da se priviknete na svoj potpuno novi identitet, dok vas istrovemeno tresu hormoni i iscrpljenost od nespavanja. Kada imate troje dece, vi ste već sa svim upoznati, znate šta je važno, kao i kada možete da se opustite i verujete sebi.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img