7 vrsta odnosa majke i ćerke: A od toga kakvu vezu negujete zavisi u kakvu osobu će dete izrasti

Iako sa majkom nemamo uvek savršen odnos,  ne bismo ih menjale ni za šta na svetu

Odnos majke i ćerke je veoma važan u životu svake žene. Majku niko ne može da zameni jer samo ona može da nam da bezuslovnu ljubav.

Iako su neke karakteristike jedinstvene za sve mame, one su ipak individualne, posebno ako uzmemo u obzir njihove vaspitne metode. Neke majke neguju sa ćerkama odnos najbolje prijateljice, dok su druge strože.

Stručnjaci su definisali sedam tipova odnosa majki i ćerki sa svojim prednostima, ali i ponekim manama.

Sestre

Ukoliko sa svojom majkom imate ovaj odnos onda ste ravnopravne i uglavnom se nadopunjujete. Postoji mogućnost da ćerke preuzmu ulogu oslonca, odnosno demonstrirajući odgovornost i brigu majke.

Kako ovakav odnos utiče na ćerke: Devojke vaspitane u ovakvom tipu odnosa su veoma odgovorne i nekad postaju vođe. Imaju osećaj za poštovanje granica među ljudima, ali se istovremeno mogu osećati emocionalno zapostavljeno, te se boje odbacivanja.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Marija Montesori o izgradnji volje kod deteta

Knjiga “Upijajući um” najdetaljnije predstavlja teoriju vaspitanja Marija Montesori do koje je došla višedecenijskim proučavanjem i radom sa decom.

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img