Ako ste mislili da će makar jedan crtać vašeg detinjstva ostati netaknut kritikama savremenog društva, prevarili ste se!

Na meti se sada našao crtani film “Snežana i sedam patuljaka”, zbog, kako kažu kritičari, nedozvoljenog poljupca!

Crtani filmovi na kojima su generacije odrastale poslednjih godina sve češće su na meti kritika pod optužbama nekorektnosti – najpre je cenzurisan Elmer koji u novoj verziji lovi Duška Dugouška bez puške, a zatim su zabranjeni Petar Pan, Maza i Lunja, Dambo, zbog rasizma i predrasuda.

Ako ste mislili da će makar jedan crtać vašeg detinjstva ostati netaknut kritikama savremenog društva, prevarili ste se!

Na meti se sada našao crtani film “Snežana i sedam patuljaka”, zbog, kako kažu kritičari, nedozvoljenog poljupca!

Princ ju je poljubio da bi je spasio, ali to očigledno nije dovoljno dobra pouka za decu…

Da se vratimo na početak – posle više od 400 dana pauze, Dizni park u Kaliforniji otvorio je svoja vrata prošle nedelje, a obogaćen je i novim sadržem nazvanim “Snežanina začarana želja”.

Upravo to je podstaklo Kejti Doud i Džuli Tremejn da na portalu SFGate objave recenziju u kojoj kritikuju čuveni crtać zbog “poljupca koji princ daje Snežani bez njenog pristanka, dok ona spava, što nikako ne može da bude prava ljubav ako samo jedna osoba zna što se dešava”.

“Zar se nismo već dogovorili da je pristanak u ranim Diznijevim filmovima glavni problem? Da učenje dece da ljubljenje, kad nije potvrđeno da obe strane svojevoljno u tome učestvuju, nije u redu”, napisale su one.

“Teško je razumeti zašto bi Diznilend 2021. godine uključio scenu s tako staromodnom idejom o tome što muškarac sme da uradi ženi”, dodale su.

Očekivano, njihove kritike naišle su na oprečne komentare na društvenim mrežama, a mnogi su im poručili da su preterale!

“Snežana bi još uvek spavala da je zavisila od ovakvih ludaka”, bio je jedan od komentara, dok je drugi glasio “Prestanite da kritikujete klasike zbog kojih smo svi želeli srećan kraj, snove i mogućnosti za bolje. Roditelji bi trebalo da uče decu o pristanku, kao i razlici između stvarnog života i bajki. Odrasla sam uz bajke i dobro sam razumela važnost pristanka. Dopustite deci da uživaju u čaroliji bajki”.

Iz Diznilenda su poručili da “žele da njihovi gosti vide poreklo i tradiciju koji se ogledaju u pričama, iskustvima i proizvodima s kojima se susreću u interakciji s Diznijem”.

Izvor: Mondo

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img