Chicco: 12 odlomaka iz bajke za bebe i roditelje, duge 60 godina

Predstavljamo vam neke manje poznate činjenice o ovoj pionirskoj kompaniji, kada je u pitanju nalaženje inovativnih odgovora na potrebe kako beba, tako i roditelja.

Sediste-680x340Svima nama Chicco je bio deo detinjstva, a kasnije i deo roditeljstva. Međutim, sigurni smo da postoji puno toga zanimljivog što ne znate o ovoj italijanskoj kompaniji, koja ove godine slavi šezdeset godina postojanja. Zbog toga vam predstavljamo neke manje poznate činjenice o ovoj pionirskoj kompaniji, kada je u pitanju nalaženje inovativnih odgovora na potrebe kako beba, tako i roditelja.

 1. Chicco je nastao zato što je jedan tata želeo da svojoj bebi pruži nešto više od onoga što je postojalo na tržištu.

Daleke 1958, Pijetro Kateli prvi put je postao otac i iste godine osnovao je kompaniju Chicco, nazvanu po nadimku njegovog sinaEnrika. Njegova zamisao bila je da roditelji mogu sve za svoju bebu da pronađu na jednom mestu,  pod istim brendom. Kompanija je rasla neverovatnom brzinom, i od 1962. do 1966. broj proizvoda u katalogu porastao je sa 50 na 400! U narednih šest decenija Chicco je stigao u 120 zemalja širom sveta.

 1. Godina 1958: Chicco je prva kompanija koja je prodavala flašice i cucle u zajedničkom pakovanju.

Osim toga, Chicco je prvi proizvodio flašice sa prstenastim zavrtnjem koji kontroliše protok mleka i prvi je registrovao patent protiv štucanja kod beba.

 1. Godina 1968: Čuvene Chicco štramplice su rođene

Teško je poverovati da je roditeljstvo postojalo pre ovog neizostavnog komada bebine odeće,koji u sebi objedinjuje funckiju pantalonica, džemperka, košuljice i čarapica.Od mekanog, elastičnog materijala koji ne grebe i koji je bez šavova,  Chicco štramplice poštovale su potrebe bebinog tela kao nijedan odevni predmet do tad.

 1. Godina 1967: Chicco vrteška za krevetac

Još jedna inovacija koja je postala toliko popularna, da je teško zamisliti roditeljstvo bez nje. Pijetro Kateli inspiraciju je dobio gledajući ogrlicu sa visuljcima u izlogu poznate juvelirnice.

Sediste-680x340

 1. Godina 1972: Chicco cipelice za prohodavanje

Umesto dotadašnje obuće za bebe koja je prestavljala puku umanjenu varijantu obuće za odrasle, Chicco je osmislio prvu cipelicu koja će pomoći stopalu da se pravilno razvija. Od posebnih materijala, izuzetno lagana, bez šavova i od prirodne kože, Chicco cipelica dozvoljavala je bebinom nežnom stopalu da se slobodno pokreće, istovremeno ga štiteći.

 1. Godina 1974: Chicco šetalica za bebe

Za potrebe aktivne porodice, Chicco je kreirao dubak koji se lako sklapa i rasklapa, namešta u različite položaje i kreće u svim pravcima zahvaljujući svojim točkićima kojih je bilo 5

 1. Osamdesete: Niz inovacija

Osamdesete su donele mnoštvo inovacija: Chicco Baby Buggy kišobran kolica, lagana i malih dimenzija; Stolicu za hranjenje koja je porodični obrok pretvorila u zabavu; Chicco rodeo, konjića za ljuljanje i vožnju. Na kraju ove uspešne decenije, Chicco je počeo sa otvaranjem lanca prodavnica Tuttochicco (Sve od Chicca).

 1. Godina 1991. Chicco linija proizvoda za negu bebine kože

Linija Infinitive Dolcezze od početka je bila usmerena na umirenje, čišćenje i zaštitu bebine kože. Svaki proizvod je podvrgnut strogim kontrolama, dermatološki testiran i odobren od strane majki.

Kolica-680x340

 1. Godina 1999. Prvi trio sistem

Chicco je sa trio sistemom izazvao pravu revoluciju u bebi transportu, upakovavši tri stvari u jedan proizvod – kolica, nosiljku i auto-sedište.

 1. Godina 2006: Chicco Physio cucla

Ova ortodontska cucla zamenjuje čitav niz oblika cucli i varalica.Osmišljena je da se prilagodi bebinim ustima i vrši odgovarajući nivo pritiska kako bi sprečila probleme sa razvojem zuba.

 1. Godina 2011: Chicco Next2me

Ovo je kolevka koja se može pričvrstiti za krevet roditelja kako bi i oni i bebamogli da spavaju mirno i spokojno. Ova inovativna kolevka koja podstiče bliskost između roditelja i bebe nagrađena je brojnim priznanjima.

 1. Godina 2013: Chicco Oasys auto-sedišta

Chicco je decenijama ulagao u istraživanja kako bi povećao bezbednost i udobnost svojih auto-sedišta, pa se poslednja generacija istih odlikuje najmodernijim materijalima i tehnologijom. To su prva auto-sedišta koja poseduju sistem senzora za pokret, koji bezbednost malih putnika izdižu na jedan sasvim nov nivo.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img