E, kad bi ovako i u Srbiji: Porađaj u svetu

U mnogim zemljama na svetu napravljene su brojne olakšice za trudnice i mame. Evo samo nekih primera koje će vam se svideti, i za koje se nadamo da će jednog lepog dana, biti usvojene i kod nas...

gimnastika-za-porodiljeRückbildungsgymnastik u Nemačkoj

Nemice mogu da biraju između babice i doktora, a oba plaća osiguranje. Nakon porođaja babica dolazi kod vas kući da proveri kako ste vi i beba i da vam da savete. Ali najbolja stvar koja dolazi iz Nemačke je kurs koji se zove Rückbildungsgymnastik (gimnastika dna karlice) – specijalne vežbe za jačanje dna karlice koje pomažu u sprečavanju inkontinencije. Ovaj kurs takođe pokriva osiguranje.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img