Otvoren festival dečjih horova FEDEHO

Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao dela našeg kulturnog nasleđa.

Festival horova dece i mladih FEDEHO, koji petu godinu organizuje Dečji kulturni centar Beograd, otvoren je 11. maja i trajaće do 14. maja, kada će biti održan svečani Revijalni koncert na Velikoj sceni.

Na festivalu će se predstaviti 23 hora iz Bečeja, Valjeva, Obrenovca, Beograda, Paraćina, Kosovske Mitrovice, Leskovca, Šapca, Sremske Mitrovice, Negotina i Banjaluke.

Najbolji hor, po izboru stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na jednom od koncerata ovogodišnjeg Susreta dece Evrope „Radost Evrope“.

Pored nagrade za najbolji hor, biće proglašen najbolji dirigent festivala, najbolji muzičko-scenski nastup, kao i najbolje izvedene kompozicije različitih žanrova.

Festival okuplja horove osnovnih i srednjih škola, muzičkih osnovnih i srednjih škola, kao i crkvene horove i horove pri državnim i privatnim institucijama.

Učesnici festivala imaće priliku da uz zabavu i upoznavanje sa svojim vršnjacima jedni drugima prezentuju svoj talenat, uporede muzička dostignuća i pokažu se u muzičkom žanru u kom su najbolji.

Cilj festivala je afirmisanje dečje horske muzike, scenskog muzičkog izvođenja i popularisanje horske muzike kao dela našeg kulturnog nasleđa.

Izvor: RTV

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img