Kako se vaspitavaju deca na engleski način

Mi zamišljamo da su pedantni Englezi vaspitavani strogo. Da li je to stvarno tako? Kako teče vaspitanje u engleskoj kući?

VASPITANJE U ARISTOKRATSKOM DUHU

Engleska porodica tradicionalno ima dvoje ili troje dece. Prvo dete majka ne rađa pre tridesete, a ponekad i tek u četrdesetoj. Majke su strpljive. U stanju su da po nekoliko puta ponavljaju: „To ne sme da se radi.“ I pritom ne gube strpljenje.

U osnovi je ideja da je vaspitavanje – poštovanje. Dete je ličnost koja raste i zato majke ne dozvoljavaju sebi nikakvu viku i dreku. To pospešuje samopouzdanje i utemeljuje uspešnu strategiju za budućnost deteta.

Sve obaveze u vezi s vaspitavanjem ispunjava majka. Babe i dede učestvuju minimalno. Može da se unajmi dadilja, ali je to preskupo. Ako do toga dođe, dadilja živi pod istim krovom s porodicom.

Postoji još jedna tradicija u vaspitanju: mame same organizuju grupe i okupljaju decu. Paze ih tako što se smenjuju, ili se plati jednoj mami koja vrši ulogu vaspitačice.

Kao posledica takvog vaspitanja, deca odrastaju u društvene osobe koje se lako prilagođavaju.

 

Odabrala i prevela: Vesna Smiljanić Rangelov

Izvor: http://www.vospitaj.com/blog/kak-vyrastayut-deti-aristokraty/

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img