Knjiga „Sreća kao razvoj svesti“ je vodič (ka) svetlosti u svim danima tame

„Svesni život je srećan život“ poruka je knjige „Sreća kao razvoj svesti“ autorke Jasmine Stojanović, objavljene u ediciji „Momentum“ Finesa izdavaštva.

Prva autorska knjiga Jasmine Stojanović, nekadašnje izvršne urednica magazina „Men’s Health”, glavne i odgovorne urednice magazina „Sensa”, menadžera projekta „Adria Media Magazine”, projektne i editorijal menadžerke u magazinu „Original”, Fondacije Novak Đoković, pod nazivom „Sreća kao razvoj svesti“ objavljena je u ediciji „momentUm“ Finesa izdavaštva.

Knjiga je nastala kao razvoj predavanja „Sreća kao razvoj svesti” iz 2016. godine i u sebi sadrži učenja, naučne informacije, savete i praktične vežbe za širenje polja svesti i dostizanja sreće.

Ovi tekstovi nastali su u periodu od 2012-2022. godine i obuhvataju obrađene i intergisane u poglavlja uvodnike iz magazina „Sensa” i „Original”, tekstove koje sam objavljivala, crtice misli i osećanja sa društvenih mreža, ali i intervjue koje sam u tom periodu radila sa nekim od najpoznatijih i najuspešnijih svetskih učitelja, gurua, koučeva, autora knjiga i začetnika najpoznatijih metoda isceljenja današnjice“, kaže autorka Jasmina Stojanović.

Knjiga je razvojna – polazi od pojedinca i kreće se ka svetu, predstavljajući svojevrsno putovanje heroja sa savetima za prevazilaženje najvećih životnih kriza sa kojima se susrećemo. Podeljena je u poglavlja koja obrađuju temu svesnog života, izgradnje lične ekonomije, uspostavljanja moći, dotiče se razvoja integrativne medicine poznate kao „medicina svesti“, kao i alata u okviru tehnologije svesti i unutrašnjeg inženjeringa za unapređenje života. Na kraju poglavlja nalaze se intervjui sa najznačajnijim učiteljima današnjice, koji se odnose na temu i dodatno je podržavaju.

„Ova knjiga je i moja faktografija ličnog razvoja, unutrašnjih i spoljašnjih borbi, preporađanja, uvida i učenja kroz brojne seminare i radionice koje sam pohađala i organizovala. Verujem, znam i osećam da će vam služiti za najviše dobro svih vas i vaših voljenih. Volela bih da bude vodič (ka) svetlosti u svim danima tame kada mislite da ste sami, ostavljeni i da nema izlaza“, poručuje autorka.

Svesni život je srećan život

U knjizi se takođe nalaze praktični saveti za promenu navika, uverenja, poboljšanje odnosa, unapređenje zdravlja i karijere. „Odnos prema novcu i biznisu je odraz odnosa koji imamo prema sebi i standarda koje prihvatamo. U životu i karijeri dobijamo ono što tolerišemo kod sebe i drugih i ono što ljude međusobno razlikuje su njihovi standardi. Život iz komandnog centra svesti omogućava nam da promenimo ograničavajuća uverenja, da podignemo svoje standarde, disciplinujemo strah i razočaranja, delujemo na osnovu svojih vrednosti i kreiramo sopstvenu ekonomiju“, poručuje Jasmina Stojanović. „Kada smo mi vladaoci sopstvene energije, onda i arhitektura realnosti postaje drugačija. Najuspešniji ljudi današnjice znaju da nije važno kakve su okolnosti, već kako ćemo na te okolnosti reagovati. Tamo gde neko vidi strašan ishod, oni vide priliku za rast.“

Jasmina Stojanovic sreca kao razvoj svesti

Knjiga „Sreća kao razvoj svesti“ u sebi ima intervjue sa osnivačem Mindvalley platforme za obrazovanje Višenom Lakijanijem, čuvenim Bobom Proktorom, čuvenim američkim trenerom za uspešnu karijeru, bestseler autorom za promenu navika Džejmsom Klirom, i drugim poznatim učiteljima i uspešnim liderima današnjice.

O autorki

Jasmina Stojanović je diplomirani filolog grčkog jezika i književnosti. U izdavaštvu je od 2004. godine. Tokom karijere uradila je ekskluzivne intervjue i naslovne strane sa poznatim svetskim ličnostima, koučevima i naučnicima, kao što su Leonardo Dikaprio, Višen Lakijani, Mari Forleo, Tara Mor, Greg Brejden, Džejms Klir, Sadguru, Nil Donald Volš, dr Brus Lipton, Anita Murđani i drugi. Od 2021. je bila angažovana i kao projektna menadžerka „United Influencers SEE” za influenser marketing.

Bavi se prevođenjem i uređivanjem knjiga. Do sada je prevela 13 knjiga za razne izdavače u Srbiji i Hrvatskoj. U oblasti ličnog razvoja, između ostalog, Jasmina Stojanović je NLP Master, ICI coach, praktičar rekonektivnog isceljivanja, Points of You facilitator, WingWave coach i drugo. U septembru 2022. godine primila je Mosoq Karpay inicijaciju Q’eros šamana sa Anda u okviru Velike šamanske Inicijacije u Bazelu pod vođstvom dr Alberta Vilolda i Marsele Lobos.

Osnivač je konsultantske agencije Moahaza od 2018. godine kojom pruža kreativne konsultantske usluge iz oblasti dizajna, marketinga, uređivanja, prevođenja i ličnog razvoja. Koosnivač je portala za slow living&loving www.vremeza.com i edicije „momentUm” Finesa izdavaštva.

O ediciji

Edicija „momentUm“ donosi knjige inspirisane procvatom ličnosti sa željom da svakodnevici doda magiju, poetiku, ali i da svaka knjiga postane mali dnevnik sopstvenog razvoja ili najlepši dar srca našim voljenim. Knjige su po prvi put na našim prostorima obogaćene dodatnim stranicama „flowered publishinga“ na kojima možete da beležite svoje omiljene citate, uvide i da odgovorite na ključno pitanje teme kojom se knjiga bavi. Na samom početku nalazi se prostor za posvetu, sebi ili za poklon. Ove knjige ćete čuvati, voleti, prenositi sa generacije na generaciju i vraćati im se, da još jednom osetite let ili miris njihovih sadržaja.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img