Moderna verzija „Crvenkape” premijerno izvedena u UK „Vuk Karadžić“

Anasambl pozorišta „Boško Buha“ premijerno je 27. aprila izveo modernu verziju bajke „Crvenkapa“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.   Scensko-muzički spektakl po tekstu Milene Depolo režirao je Darijan Mihajlović, raskošne kostime i scenografiju kreirao je Miodrag Tabački, kompozitor je Aleksandar Lokner, a koreograf Nebojša Gromilić. Naslovnu ulogu igra mlada Jelisaveta Karadžić, Crvenkapinu mamu Lena Bogdanović, […]

Anasambl pozorišta „Boško Buha“ premijerno je 27. aprila izveo modernu verziju bajke „Crvenkapa“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“.

 

Moderna verzija bajke „Crvenkapa”

Scensko-muzički spektakl po tekstu Milene Depolo režirao je Darijan Mihajlović, raskošne kostime i scenografiju kreirao je Miodrag Tabački, kompozitor je Aleksandar Lokner, a koreograf Nebojša Gromilić.

Naslovnu ulogu igra mlada Jelisaveta Karadžić, Crvenkapinu mamu Lena Bogdanović, baku Anastasia Mandić, lovca Ivan Mihailović, vuka Aleksandar Radojičić.

U ansamblu su i Nenad Nenadović kao drvo koje govori, Aleksandra Tomić (Marijeta), a pevačice Sara Jovanović, Nevena Božović, Mirna Radulović i Aleksandra Janković nastupaju kao izmišljeni likovi šumenjaci.

 

Tu je i grupa mladih baletskih igrača koji predstavljaju razna neobična bića. Kako je najavljeno, sadržaj je pomeren u odnosu na poznatu, jednostavnu bajku o tome kako treba slušati mamu i ne razgovarati sa nepoznatima, da se ne upadne u nevolje.

Predstava ostaje pri osnovnoj poruci, ali je puna iznenađenja i prerasta u savremenu priču o odrastanju.

Izvor: Žena

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Marija Montesori o izgradnji volje kod deteta

Knjiga “Upijajući um” najdetaljnije predstavlja teoriju vaspitanja Marija Montesori do koje je došla višedecenijskim proučavanjem i radom sa decom.

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img