Najbolji letnji domaći zadatak koji jedan profesor može da zada

Umesto običnih vežbanja i zadataka, ovaj profesor svojim đacima daje savete za život, misleći na njihovo psihičko blagostanje pre nego na bubanje

6. Plešite. Bez stida. Ispred kuće ili u vašoj sobi. Leto je jedna vrsta plesa i suludo je ne učestvovati.

7. Idite, bar jednom, da vidite zoru. Dišite u tišini. Zatvorite oči i budite zahvalni.

8. Bavite se sportom, što više.

9. Ako sretnete osobu koja vas opčini, kažite joj to uz svu iskrenost i draž koju posedujete. Nije važno da li će on/ona to razumeti ili ne. Ako ne shvati, to znači da on/ona nije vaša sudbina; u suprotnom, leto 2015. će biti zlatno vreme za zajedničke šetnje (ako vam ovo ne pođe za rukom, vratite se na tačku broj 8)

10.  Prođite ponovo beleške sa naših časova: uporedite stvari koje smo učili sa onim što se vama dešava u životu.

11.  Budite srećni kao sunce, neukrotivi kao more.

12.  Ne govorite ružne reči, i budite uvek kulturni i ljubazni.

13.  Gledajte filmove sa srceparajućim dijalozima (po mogućstvu na engleskom jeziku) da biste popravili vaše jezičke veštine i vašu sposobnost da sanjate. Ne dozvolite da se film završi sa odjavnom špicom. Proživite ga tokom vašeg leta.

14.  U blistavoj svetlosti ili tokom toplih noći, sanjajte kakav bi mogao i trebalo da bude vaš život. Tražite tokom leta snagu da nikada ne odustanete i dajte sve od sebe da ostvarite taj san.

15.  Budite dobri.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Od Biblije preko nauke zdrava porodica i partnerski odnosi su prioritet

O tome da je finansijska nesamostalnost odrasle žene teška i ponižavajuća, o umisljenosti da samo majka u sebi ima ljubav i da detetu samo majka treba... su takođe vrlo opterećujuće za mlade mame.

“Mučimo generacije dece da bismo svi zadržali svoja radna mesta”

Naša deca koja odu u inostranstvo procvetaju u drugim sistemima gde se uči samo ono što je važno, a ne sve što postoji u toj struci

Da li nastavnici i dalje vole svoj posao

"Ovaj posao ne treba da radi, niti može da ga radi, niko ko ga ne voli. To mogu da vam kažem pouzdano, jer krajem godine idem u penziju, i nikada, nijednom mi se nije desilo da poželim da odem."

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img