Nemam planova za svoju decu ovog leta

Pamtim taj osećaj iz detinjstva, osećaj da iza poslednjeg školskog dana čeka blažena praznina leta. To je ono što sam najviše volela – praznina. Nije da nismo ništa radili tokom leta, radili smo mnogo toga. Ali, smišljali smo stvari usput. I bilo nam je sasvim lepo.

Omanula sam kao roditelj. Nemam letnjih planova za svoju mlađu decu.

Starija deca rade. Ali ona od 13 i 8 godina, koja su u fazi kada se stiču akademska znanja i veštine (ako verujete onome što svi pričaju), ne rade ništa. Nema kampa. Nema obogaćujućih aktivnosti. Nema posebnih putovanja. Dobro, svakog leta na dve nedelje iznajmljujemo kuću na moru, ali nisam ništa posebno tamo isplanirala za njih. Ja ću čitati knjige.

Kada stigne septembar, moja deca će biti ona pocrnela, sa prljavštinom ispod noktiju i malo gluplja od svih ostalih. Osim ako se meri sposobnost recitovanja epizoda Sunđer Boba, pucanje iz vodenih pištolja ili izgradnja kuća u Majnkraftu, u čemu će zablistati.

„Kada stigne septembar, moja deca će biti ona pocrnela, sa prljavštinom ispod noktiju i malo gluplja od svih ostalih.“

Mogla bih da kažem da je to zato što sam pristalica neorganizovanog provođenja vremena, ohrabrivanja dece da slušaju svoju unutrašnju muzu, osmisle sopstvenu zabavu i nauče se snalažljivosti. Ali nije to u pitanju.

Najbolji letnji domaći zadatak koji jedan profesor može da zada

Jednostavno sam premorena. Ovo je bila duga godina. Prilično sam oduševljena što smo do kraja školske godine uspevali da ih svako jutro ispratimo u školu u relativno čistoj odeći, sa urađenim domaćim i sa novcem za užinu.

Organizovanje leta bilo je prosto previše, kao i pomisao na to da se deca i dalje svakog jutra ispraćaju obučena u relativno čistu odeću i opremljena sa svim neophodnim stvarima. Pošto nemamo problem oko čuvanja dece – jedno od nas je obično kući – nismo to ni uradili.

Raspušteni: Kad škola ćuti i žmuri

Ni deca nisu bila stvarno zainteresovana da nešto rade. Iznela sam im radnje ideje, doduše bez previše entuzijazma, ali se ni oni nisu zagrejali. Mogla sam da ih nateram da negde idu, ali, budući da sam upravo platila za dve pripreme za koledž, ideja da trošim novac na nešto što ne žele zaista da rade delovala je glupo.

Svi smo odbrojavali dane do kraja škole. Pamtim taj osećaj iz detinjstva, osećaj da iza poslednjeg školskog dana čeka blažena praznina leta.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kako da upravljate svojim finansijama – ako vam to nije jača strana

Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da upravljate svojim finansijama - ako vam to inače ne ide od ruke

Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Upis u srednju školu sledi nakon popunjavanja liste želja i nakon raspoređivanja učenika na osnovu lista opredeljenja

KONAČNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA – mala matura 2024

Na zvaničnom portalu Moja srednja škola objavljeni su konačni rezultati završnog ispita

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Pratite nas

KOMENTARI

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img