Nikad nisam koristila kolica za bebe i evo šta sam naučila

Džesika Alen je mama blogerka koja nikada svoje dete nije vozila u kolicima. Ona je koristila i i dalje koristi isključivo nosiljku, a evo šta je sve naučila.

nosenje bebeDa, dobro ste pročitali: nikad u životu nisam koristila kolica. Nemam nikakve moralne primedbe prema tome. Ako vama odgovaraju kolica, kao što odgovaraju većini roditelja, to je super. Nošenje bebe mi se činilo kao prava odluka za mene i moju porodicu, i tako sam nastavila da se osećam čak i kada je moj mali sa sedam došao do 13 kilograma, a i dalje raste. Već malo preko dve godine nosim svoju bebu i evo šta sam naučila.

1. Nošenje bebe pospečuje bliskost, i povremenu natečnu usnu

Držanje bebe na grudima čini da se osećate blisko. Zaista blisko. Brojna istraživanja su pokazala da deca napreduju kada imaju više prilike za maženje, a dete vam ne može biti bliže nego kad je u kengur nosiljci. Kada je bio skroz mali nosila bih ga tako kroz kuću.

Sa druge strane, malo dete je drugačija zverka. Smešten u nosiljku, moj sin će čupati tati bradu, skidati mu naočare, otimati mu telefon. Meni se igra sa loknama i pokušava da mi izvadi žvaku iz usta. Sve što mu je u dometu je u igri. Volim što mogu da poljubim svoje dete kada ga nosim. Manje volim natečenu usnu koju dobijem kada me beba zvekne glavom dok pokušava da prati avion na nebu.

2. Nosiljke mogu biti komplikovane

Tokom godina smo koristili različite tipove nosiljki: jedna je bila potpuno jednostavna, druga je imala šare koje su savršeno sakrivale svaki trag bljucanja, a za jednu je bilo potrebno imati master diplomu iz aeronautičkog inžinjeringa. Mislila sam da kolica mogu biti glomazna i nezgrapna, ali neke nosiljke su sačinjene od brojnih traka i šnala. Naša najnovija nosiljka je sa šarenim francuskim buldozima i ne slaže se ni sa čim. Udobna jeste. Po poslednjoj modi nije. 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img