Od prvog januara nezaposlenim porodiljama pomoć od 30.000 dinara

Jednokratna pomoć za nezaposlene porodilje u Beogradu i one s niskim primanjima, biće uvećana od 1. januara za 5.000 dinara.

Nezaposlene porodilje tako će dobijati 30.000 dinara, a ukupna pomoć za prvo dete iznosiće 50.000 dinara.

Porodilje imaju i prava iz državnog budžeta, pa tako svaka porodilja ima pravo na još 100.000 dinara, dečji dodatak i sva ostala davanja.

Gradska sekretarka Beograda za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević najavila je od 1. januara 2021. godine uvećan iznos novčanog davanja za nezaposlene porodilje koji će ubuduće iznositi 30.000 dinara.

Gradska sekretarka je podsetila da je do sada Grad Beograd za nezaposlene porodilje za svako dete rođeno u jednom porođaju izdvajao po 25.000 dinara.

„Kontinuirano sprovodimo odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja, kao i podrške roditeljima i porodiljama. Budžet za 2021. godinu koji se odnosi na finansijsku pomoć porodiljama je uvećan za skoro 10 odsto i iznosi 468.125.000 dinara“, istakla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da nezaposlene porodilje sve zahteve za novčana davanja mogu da podnesu još dok su u porodilištu.

„Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom, a posebnu pažnju posvećujemo porodiljama, socijalno ugroženim porodicama, deci i starijim licima. Na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju“, navela je resorna sekretarka.

Ona je istakla da je Grad Beograd finansijski stabilizovan.

„Želim da istaknem da se sva prava koja naši građani ostvaruju isplaćuju bez dana kašnjenja, i da nema kašnjenja u isplatama novčanog davanja porodiljama“, zaključila je Stanisavljević.

Iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda saopštili su da porodilje u Beogradu imaju pravo na jednokratno novčano davanje koje ostvaruje svaka porodilja u iznosu od 10.000 dinara kao i pravo na jednokratno novčano davanje nezaposlenim porodiljima u iznosu od 25.000 dinara, a od danas 30.000 dinara.

Takođe, pravo na jednokratno novčano davanje imaju porodilje za prvorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za drugorođeno dete u iznosu od 10.000 dinara, za trećerođeno dete u iznosu od 30.000 dinara i pravo na novčano davanje porodiljima za blizance u iznosu od 25.000 dinara po detetu, navodi se u saopštenju i ističe da jedno pravo porodilje ne isključuje drugo.

Izvor: B92/RTS

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img