Odviknite dete od pelena za samo nedelju dana!

Ova mama, čije savete prenosimo tvrdi da je uspela odviknuti sina od pelena za svega pet dana i to bez ičije pomoći.

Na parenting sajtu pronašli smo blog Christine Coppa koja tvrdi da dete možemo odviknuti od pelena za svega nedelju dana i to bez stresa. Evo kako da sprovedete jednonedeljno odvikavanje od pelena.

Svaka velika promena kod dece može biti problematična, a pedijatri čak kažu da se deca za pelene emotivno vezuju što još više otežava posao. Ova mama, čije savete prenosimo tvrdi da je uspela odviknuti sina od pelena za svega pet dana i to bez ičije pomoći.

Zanima vas kako je uspela? Evo njenih saveta.

Odvikavanje od pelena – 7 znakova da je dete spremno i 7 znakova da nije

Prva dva dana

Za početak stavljajte dete na nošu odmah po buđenju i po povratku kući iz vrtića, a nekoliko sati u toku dana dete stavljajte na tutu svakih 15 minuta. Pustite dete da se igra, jede, gleda crtiće sve kao i obično samo ga na svakih 15 minuta stavite na nošu, a kad završi, ponovno stavite pelenu i nastavite sa svakodnevnim obavezama. Tokom trećeg dana skinite pelenu u potpunosti, i dalje dete stavljajte na nošu što češće, ali bez povratka pelena.

Ukoliko izlazite napolje potrudite se da sa sobom poneste nošu i da odlazite na mesta gde ima WC. Ne zaboravite dosta rezervnog donjeg veša i garderobe. Veoma je bitno da onog trenutka kad skinete pelene u potpunosti više ih nikako ne vraćate tokom dana.

Skinite detetu odeću

Kad ste kod kuće pustite dete da šeta golo, ako je dovoljno toplo u stanu ili neka na sebi ima samo pamučnu majicu. Ako dete ne bude imalo pelenu ili gaćice neće imati ni mesto da obavi nuždu pa će ga samo potražiti. Za taj slučaj obratite pažnju da noša uvek bude negde u blizini detata.

Ako dete obavi nuždu u nošu obavezno mu pokažite, recite „bljak“ pa zajedno sve prospite u WC šolju i pustite vodu.

Nagradite dete i budite kreativni

Nagrade su od velike važnosti kad je u pitanju odvikavanje od pelena. Odaberite sitnice kojima se vaše dete zaista raduje. Neka to budu šarene nalepnice, „tetovaža“ na rukicu ili omiljeni bombon. Odvedite dete u prodavnicu i kupite mu neku igračkicu kao nagradu za jedan ceo dan obavljanja nužde na noši, bez nezgodica.

Onog trenutka kad vaše dete sedne na nošu postanite njegov najveći navijač. Navijajte, tapšite, plešite pobednički ples, smejte se i grlite dete. Isto tako dozvolite detetu da pozove baku i pohvali se svojim velikim uspehom. Natuknite bakama i dekama da sledeći put kad dođu u posetu za nagradu donesu detetu sitni poklon.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img