Otkrijte čari Dečjeg muzeja i Muzeja nauke i tehnike, ulaz besplatan od 7. do 12. oktobra

Muzej nauke i tehnike povodom 25. rođendana poklanja besplatan ulaz svim posetiocima od 7. do 12. oktobra.     – Spektakularne vesti! Nove tramvajske pruge! Jedan Beograđanin je pronašao novu pisaću mašinu! Nove Ajnštajnove teorije! – uzvikivao je danas mali Dimitrije kod Terazijske česme, obučen u kostim kolportera iz 20-ih godina prošlog veka, deleći prolaznicima […]

Muzej nauke i tehnike povodom 25. rođendana poklanja besplatan ulaz svim posetiocima od 7. do 12. oktobra.

 

 

– Spektakularne vesti! Nove tramvajske pruge! Jedan Beograđanin je pronašao novu pisaću mašinu! Nove Ajnštajnove teorije! – uzvikivao je danas mali Dimitrije kod Terazijske česme, obučen u kostim kolportera iz 20-ih godina prošlog veka, deleći prolaznicima reprinte starih brojeva lista „Borba“.

Povodom jubileja, od 7. do 12. oktobra posetioci će moći besplatno da vide Muzej i stalne postavke: „Drugi krug“, „Dečji muzej“, „Naučni centar” i „Medicina u Srbiji kroz vekove“.

Na inicijativu akademika Aleksandra Despića, Srpske akademije nauka i umetnosti i uz podršku dvanaest privrednih organizacija, 6. oktobra 1989. osnovan je Muzej nauke i tehnike.

– Ideja je da se Muzej predstavi kroz vremeplov nauke i tehnike, kombinujući staro i novo. Zato dečaci dele novine u kojima je mešavina stvarnih vesti od 6. oktobra 1922. godine i vesti sa temama Muzeja nauke i tehnike – objašnjavaju u ovom Muzeju.

U sklopu kampanje „Samo za radoznale“ priređeno je i iznenađenje na projekciji filma „Lavirint“ u bioskopu Cineplexx, gde je posetiocima prikazan prvi srpski igrani film „Karađorđe“ iz 1911. godine, uz nastup pijanistkinje Katarine Ranković.

Muzej nauke i tehnike se nalazi u Skenderbegovoj 51, a postavku „Medicina u Srbiji kroz vekove“ možete videti u Muzeju srpskog lekarskog društva, u Ulici Džordža Vašingtona 19.

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img