Otvorena „Mama SOS linija“ – za mame iz cele zemlje i dece svih uzrasta

Od srede u devet časova mame iz čitave zemlje mogu da pozovu broj 060-339-3390 i dobiju podršku Centra za mame

Iako postoje i druge linije za druge vrste problema, SOS linija Centra za mame kroz emotivnu podršku koju pruža je nešto što u Srbiji i regionu, pa čak i u čitavom svetu, ne postoji na ovakav način, poručila je direktorka tog centra Jovana Ružičić. Objasnila je da detalji razgovora, kao i svi podaci koje mama podeli tokom razgovora ostaju poverljivi, a da su usluge „Mama SOS linije“ za podršku besplatne.

Od srede u devet časova mame iz čitave zemlje mogu da pozovu broj 060-339-3390 i dobiju podršku Centra za mame, jer je, kako je za RTS rekla Jovana Ružičić, nekada velika pomoć i izgovoriti samo neke stvari.

„Mama SOS linija je namenjena mamama iz cele zemlje i dece svih uzrasta. Mamama koje su se tek porodile, a mogu da se jave i trudnice koje imaju brige koje bi s nekim podelile, kao i mame starije dece, a očekujemo i pozive od nekih baka“, rekla je Ružičićeva.

Navela je da će SOS linija za početak biti otvorena radnim danima od 9 do 15 časova.

Tih šest sati je, kaže, samo početak i veruju da će raditi duže kada povećaju broj volonterki koje su trenirane za te razgovore.

„Već skoro deset godina mame su se javljale s najrazličitijim potrebama i pitanjima. Kroz različite aktivnosti došli smo do toga da majke nemaju s kim da podele ono što ih tišti, da se često osećaju kao da su jedino one usamljene.

„Ova linija će biti uho za žene koje se preispituju da li su dovoljno dobre mame, da li su dovoljno jake žene, da li mogu sve što se od njih očekuje, a očekuje se puno, da ne kažem previše“, naglasila je Ružičićeva.

Objasnila je da detalji razgovora, kao i svi podaci koje mama podeli tokom razgovora, ostaju poverljivi, a da su usluge „Mama SOS linije“ za podršku besplatne.

„Postoje i druge linije za druge vrste problema, ali ova linija kroz ovu emotivnu podršku mamama pruža nešto što u našoj zemlji i regionu, pa čak i u čitavom svetu ne postoji na ovakav način. Nadam se da će biti sličnih ideja i u regionu“, poručila je Ružičićeva.

Izvor: RTS

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img