Poštovanje zdravstvenih uslova za upis – važan deo popunjavanja liste želja

Liste želja za upis u srednje škole predaju se neposredno u školama ili online na portalu Moja srednja škola

Učenici, u pratnji roditelja imaju dva dana da popune i predaju svoje liste želja za upis u srednje škole neposredno u školama ili online putem portala Moja srednja škola. Jedan od najznačajnijih uslova za upis jeste da učenik ispunjava zdravstvene uslove.

Obaveštenje o tome stiglo je i putem zvaničnog Viber kanala MOJA SREDNJA ŠKOLA – Info kanal:

„Poštovani roditelji,
Podsećamo vas da je prilikom izbora obrazovnih profila u listi opredeljenja, preporučljivo da iskažete opredeljenja za obrazovne profile za koje učenik ispunjava zdravstvene uslove. Napominjemo da se učenik, koji bude raspoređen na određeni obrazovni profil koji NIJE „pokriven“ potvrdom o ispunjenju zdravstvenih uslova, neće moći upisati na taj obrazovni profil, a takođe neće moći ni da podnese novu listu želja u drugom upisnom krugu.“

Poništavanje i ponovno popunjavanje liste želja

Rok za podnošenje liste želja je 27. jun do 15h časova, a do tada učenici mogu više puta podneti i poništiti listu koju su predali ili popunili online jer ne postoji ograničenje u broju poništavanja i podnošenja nove liste.

Pročitajte i: Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Nakon što istekne predviđeni rok za predaju liste želja za upis u srednje škole, čeka se zvanična konačna lista želja – 29. juna, posle čega sledi raspoređivanje učenika po školama – 2. jul.

Škola nije isto što i obrazovni profil

Prilikom popunjavanja liste želja veoma je važno da se napomene da navođenje srednje škole nije dovoljno, već je potrebno da se navede konkretan obrazovni profil koji učenik želi da upiše.

Lista želja za upis sastoji se od 20 mesta za unošenje smerova za koje je učenik zainteresovan, a preporuka je da se popuni što više – kako učenik ne bi ostao neupisan nakon raspoređivanja.

Ukoliko se, pak, to desi – postoji i drugi i treći upisni rok kada će se popunjavati preostala slobodna mesta u srednjim školama.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img