Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Nakon objavljivanja konačnih rezultata završnog ispita – male mature 2024, pred učenicima je da popune listu želja sa obrazovnim profilima za koje su zainteresovani. Nakon toga – biće raspoređeni u skladu sa pravilima – pogledajte kako se raspoređuju đaci za upis u srednje škole.

Kako se popunjava lista želja?

Lista želja, odnosno lista opredeljenja popunjava se sa 10 obrazovnih profila srednjih škola za koje je učenik zainteresovan da upiše. Na prvom mestu je ona škola koju bi učenik najviše voleo da upiše, dok je na poslenjem mestu profil za koji je najmanje zainteresovan.

Pročitajte i: Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

U skladu sa tim koliko bodova ima na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda, ali i nakon polaganja testova u okviru male mature, učenik će biti raspoređen u školu koju je naveo na svojoj listi želja.

Da bi pravilno bila popunjena lista želja – mora se pratiti uputstvo koje se nalazi OVDE.

Učenici će liste želja za upis u srednje škole popunjavati 26. i 27. juna u pratnji svojih roditelja – u osnovnoj školi koju su završili ili putem portala Moja srednja škola.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img