Poznati kuvari poručuju: Naučimo decu da kuvaju!

“Sva deca bi trebalo u školi da nauče da kuvaju deset čitavih obroka” nedavno je izjavila poznata britanska tv-kuvarica Meri Beri, autorka više od 70 kuvara. Ona je pozvala britance da se vrate zdravom razumu i učenju mladih veštini koja je za njih korisna i koja će ih usmeriti zdravoj ishrani koja ne košta mnogo. […]

“Sva deca bi trebalo u školi da nauče da kuvaju deset čitavih obroka” nedavno je izjavila poznata britanska tv-kuvarica Meri Beri, autorka više od 70 kuvara.

Ona je pozvala britance da se vrate zdravom razumu i učenju mladih veštini koja je za njih korisna i koja će ih usmeriti zdravoj ishrani koja ne košta mnogo.
I Madur Džefri, britanska kulinarska tv-zvezda i autorka brojnih kuvara nedavno je izavila da je dužnost roditelja da nauče decu kuvanju. Uloga roditelja je veoma važna, objasnila je ona, pozivajući se na primer svoje dece, koju je od malih nogu uključila u spremanje obroka, ohrabrujući ih da posmatraju, seckaju i mute. Na taj način deca se prirodno upućuju u kuvanje i nije ih potrebno posebno učiti.
“To je deo vašeg posla. Kao što im svako veče čitate kako bi zavoleli knjige, kuvajte sa njima kako bi savladali kuvanje” poručuje ona.

Najpoznatiji britanski kuvar današnjice, Džejmi Oliver, zalaže se za najmanje 24 časa kulinarske prakse u osnovnim školama.
Od sledeće godine, đaci u Velikoj Britaniji pohađaće obavezne časove kuvanja u okviru nacionalnog projekta.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Tamo gde je odbrana svog mišljenja važnija od razumevanja, nema konverzacije, samo nadmudrivanja.

Način na koji pričamo sa drugima pokazuje zapravo mnogo više o nama i našim stavovima, našem karaktoru, ličnosti i mišljenju...

Dehidratacija kod dece može biti opasna – evo kako prepoznati prve znake

Dehidratacija kod dece javlja se češće nego kod odraslih zbog njihovog mnogo aktivnijeg dnevnog ritma

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img