Pronašli smo – rešenje za roditelje koji žele da im deca ekrane koriste umereno i uz kvalitetan sadržaj

U okviru EON Kids profila deca mogu da gledaju sadržaje koji su isključivo namenjeni njihovom uzrastu dok EON Connect pruža deci bezbednost na internetu.

Ako pitate prosečnog, zaposlenog roditelja jednog ili više školaraca šta mu je najveći izazov u odgoju dece, on će vam, bez sumnje, reći – ekrani. Televizija, mobilni telefon, računar. A zapravo se sve svodi na internet i novo digitalno doba.

Deca, kad dođu iz škole, dok su roditelji još na poslu, veliki deo vremena zapravo provedu na društvenim mrežama ili igrajući igrice. I to su sati gledanja u ekran, svakog dana. Kad se na to dodaju školske obaveze za koje im je potreban računar, dobijemo zabrinjavajuće veliki broj sati ispred ekrana.

EON Kids
Drugi problem, uz količinu vremena provedenog u virtuelnom svetu, jeste i sadržaj kom deca pristupaju. U većini slučajeva, deci je dostupan i onaj koji im nije prilagođen. Istraživanja iz 2019. kažu da se sa nasilnim scenama na internetu u kojima ljudi povređuju životinje ili jedni druge susrelo čak 71% devojčica uzrasta od 14 do 17 godina u Srbiji.

Ovi problemi su stvarni i utiču na zdrav psihički i socijalni razvoj naše dece. Prepoznajući taj problem, domaći provajder SBB (Serbia broadband) ponudio je roditeljima rešenje. Zapravo, nekoliko rešenja koja su sva sadržana u EON paketima.

Korisnici ovog paketa dobijaju mogućnost apsolutne kontrole:

  • vremena koje deca provode koristeći internet
  • sadržaja kom pristupaju
  • televizijskih kanala koje mogu da gledaju
  • vremena provedenog ispred televizora

Ova ideja nam se učinila vrlo zanimljivom, a mogućnosti koje paket pruža izuzetno korisnim za roditelje, pa smo pozvali SBB da bismo saznali malo više detalja.

Iva Gajić, direktorka za odnose s javnošću kompanije SBB, ali i mama mama petogodišnjeg dečaka i dvoipogodišnje devojčice objasnila nam je zašto su se odlučili da ovaj paket ponude roditeljima, kome je on namenjen i kako očekuju da će biti od koristi onima koji se odluče da ga koriste.

Iva Gajić, foto: privatna arhiva

Ivo, šta je tačno EON Kids i kome je namenjen?

EON Kids je praktično samo deo velike EON platforme, koja je najpopularnija TV platforma u ovom delu Evrope i mogu sa ponosnom da kažem da je promenila iskustvo gledanja televizije kod nas. Naša generacija odrastala je uz Laku noć deco, vikendom se gledao Muzički tobogan, ali su se vremena promenila. Danas, nama kao roditeljima na raspolaganju su tableti, mobilni telefoni, televizori i internet, kao korisne alatke pomoću kojih u svakom trenutku našoj deci možemo da učinimo putovanja zabavnijim, kišne dane ispunjenijim, da uče na neki drugačiji način od nas uz Da Vinchi Kids ili Hopster, ali i da se na sajtovima poput vašeg informišemo o svim važnim temama o roditeljstvu. Deca danas rastu sa tehnologijom, a na nama je da ih edukujemo da je koriste na pravi način, kako bi uživali u benefitima koje ona donosi, ali i kako bismo ih kao odrasli zaštitili od neželjenog sadržaja.

Kako ste došli na ideju da ponudite ovaj paket?

EON Kids je nastao baš iz potreba nas samih, svi mi smo korisnici naših usluga i moje kolege u kompaniji United Cloud koja je razvila EON su želele da ponude poseban prostor na TV platformi namenjen samo deci. U okviru EON Kids profila deca mogu da gledaju sadržaje koji su isključivo namenjeni njihovom uzrastu, kako u realnom vremenu na dečijim TV kanalima, tako i u Video Klubu, da vraćaju omiljene crtane filmove ili emisije i to na TV uređajima, tabletima, računarima i mobilnim telefonima. Ono što se mojoj deci najviše dopada je daljinski upravljač u crvenoj i zelenoj boji, a po reakcijama, znam i svim našim najmlađim korisnicima.

Prošle godine otišli smo korak dalje i na našem tržištu predstavili EON Connect, aplikaciju za upravljanjem kućnim internetom, ali i bezbednost dece na internetu. Kampanju sa ovaj proizvod počeli smo upravo na Svetski dan bezbedosti dece na internetu, jer nažalost brojke koje dobijamo iz zvaničnih UNICEF istraživanja nisu za pohvalu. Ove godine smo učestvovali i na njihovoj konferenciji gde smo skrenuli pažnju javnosti da je zadatak svih nas da edukujemo zajednicu da internet moramo da koristimo odgovorno i pametno i srećna sam što kao kompanija imamo proizvod koji nama roditeljima pomaže u tome da naša deca budu zaštićena na mreži, da budemo sigurni da nemaju pristup neprikladnim sadržajima, da internet možemo da pauziramo ili ga ograničimo kada je vreme za spavanje. Takođe, u svakom momentu možemo da kontrolišemo pristup sajtovima određenih internet kategorija, aplikacijama ili društvenim mrežama.

Kakve pogodnosti pruža roditeljima male, a kakve roditeljima one malo veće dece?

EON je TV platforma za celu porodicu, a u okviru korisničkih profila preporučuju sadržaje prema svakom korisniku ponaosob. Kada su mi deca bila manja, EON sam koristila kao radio i pomagao mi je uspavljivanju moje Milene. Danas moj sin ima sačuvane omiljene sadržaje u Video Klubu i prema svojim omiljenim junacima bira crtane filmove koje sa sestrom gleda. Kada smo u kolima TIDAL muzička striming platforma postaje moj saveznik da čak i kada su nervozni lako i zabavno se prevezemo do željene destinacije. Sada kada su mi deca veća, HBO MAX koji donosi najnovije filmove i serije samo 45 dana od bioskopske premijere je moj ventil za opuštanje, dok mi se dešavalo da seriju Milijarde gledam i na telefonu, ukoliko ne stignem do TV ekrana. Ali ovo je samo moj izbor, jer EON nudi mnogo različitih mogućnosti za sve.

EON kids daljinci

Uz EON pakete, deca dobijaju svoj upravljač i strogo ograničene sadržaje kojima pristupaju
Ipak, ono na šta sam posebno ponosna jeste internet koji obezbeđujemo korisnicima od početka našeg poslovanja i koji je zvanično najbrže i najbolje ocenjen u celoj zemlji. Danas, kada je internet prozor u svet ili kada smo u poslednje dve godine spoznali da možemo da radimo od kuće, da razvijamo sopstvene biznise ili da samo budemo u kontaktu sa onima kojima nismo mogli na fizički način, srećna sam da našim korisnicima nudimo i najbolje korisničko iskustvo i zvanično najbolju korisničku podršku.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img