Raspisan je konkurs za decu umetnike „U vrtu različitosti!“ – 6. BUDI

Šesti međunаrodni bijenаle umetničkog dečjeg izrаzа (6. BUDI) ove godine se od 13. maja do 16. juna održava pod sloganom “U vrtu različitosti!”

budi pancevoDugo smo tragali za temom 6. Bijenala umetničkog dečjeg izraza kojom će se na pravi način obeležiti deseti rođendan manifestacije i njene maskote – Munjevitog Krinfoliona. Ideja je nastala iz našeg dubokog uverenja da lepota različitosti daje smisao svemu na našoj planeti. Ovu ideju ilustruju i dela britanskih autora uz koje su odrastale mnoge generacije – Luisa Kerola, A. A. Milnea, F. H. Barneta, Radjarda Kiplinga, T. H. Vajta i mnogih drugih. Bili smo inspirisani 150. rođendanom romana „Alisa u zemlji čuda”, kao i 100. rođendanom Roalda Dala, autora slavnih knjiga za decu kao što su „Čarli i fabrika čokolade“, „Džejms i džinovska breskva”, „Matilda”, „Veštice” i „Deni, šampion sveta”. Stoga ne čudi što su ovogodišnjem BUDI-ju podršku pružili Ambasada Velike Britanije u Srbiji i British Council, koji će biti gosti – domaćini 6. Bijenala.

Kulturni centar Pančeva kao organizator Šestog međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza (6. BUDI), koji se ove godine od 13. maja do 16. juna održava pod sloganom “U vrtu različitosti!”, poziva sve obrazovne i kulturne institucije, te decu uzrasta do 15 godina, da pošalju svoje radove najkasnije do 15. aprila 2016. godine na Konkurs sa temom “U vrtu različitosti!” u sledećim kategorijama:

 

Pozorište – BUDI ZEMLJA ČUDA

Konkurs za učenike i dramske sekcije osnovnih i srednjih škola.

BUDI poziva dramske sekcije osnovnih i srednjih škola da naprave predstavu prema motivima bajki i priča britanskih autora za decu. Samo deca i zaposleni u školama mogu da učestvuju u pripremi predstave, u trajanju do 45 minuta. Da biste se prijavili na konkurs snimak predstave postavite na YouTube kanal i pošaljite nam link, ili nam pošaljite disk poštom. Najbolje predstave biće uvrštene u zvaničan program BUDI festivala.

 

Vizuelna umetnost – BUDI RAZLIKE I SLIČNOSTI

Umetnički konkurs za decu autore do 15 godina.

  • Ko su stanovnici vrta različitosti? Osmislite, napravite ili nacrtajte stanovnike vrta različitosti. Da li su slični ili postoje neke razlike među njima? Ko živi u BUDI bašti – biljke, životinje, insekti, podvodna stvorenja ili stvorenja iz svemira? Slobodna tehnika: crteži, makete, skulpture, lutke…
  • Ilustrujte poster za priču, roman ili knjigu vašeg omiljenog britanskog autora za decu. Slobodna tehnika.
  • Osmislite, nacrtajte ili napravite maketu klupe za uživanciju – mesta za okupljanje, simpatisanje, pričanje, maštanje, klackanje, šaputanje… Možda baš vaša ideja bude sprovedena u delo u BUDI džepnoj bašti tokom festivala. Slobodna tehnika.

 

Film – BUDI LEPOTA RAZLIČITOSTI

Konkurs za film za decu autore do 15 godina.

Snimite film, mobilnim telefonom ili kamerom, inspirisan temom LEPOTA RAZLIČITOSTI. Postavite film na Youtube kanal i pošaljite nam link ili nam pošaljite disk poštom. Možete snimati sami ili u grupi, uključite ceo svoj razred. Selekcija najboljih filmova biće uključena u zvaničan program BUDI festivala.

 

Muzika – BUDI JEDINSTVO RAZLIČITOSTI

Konkurs za najbolji singl za decu autore do 15 godina.

Imate bend? Svirate svoju autorsku muziku? Svirate hevi metal, rege, rokenrol, pop, hip hop ili imate neki svoj stil? Pošaljite nam link sa YouTube kanala sa snimkom vaše probe ili nastupa, zajedno sa kratkom biografijom. Najbolji bend dobiće mogućnost da snimi svoj singl u profesionalnom studiju uz pomoć muzičkog producenta. Bendovi koji uđu u uži izbor nastupaće na najzabavnijoj BUDI maskenbal svirci.

 

Slobodna tema – BUDI DRUGAČIJI

Poziv za talentovanu decu do 15 godina.

Plesači, fotografi, istraživači, izviđači, skejteri, grafiteri, pesnici, pisci, čarobnjaci, klovnovi, imitatori, naučnici, recitatori i svi mladi kreativci, pošaljite nam vaše ideje, projekte, fotografije, video materijale, prezentacije, radove i pokažite nam vaše talente. Budite najintrigantniji gosti BUDI festivala.

 

Svi konkursi su otvoreni do 15. aprila 2016. godine. Autorski i/ili grupni radovi mogu se dostavljati poštom ili lično na adresu:

 

Kulturni centar Pančeva

Vojvode Živojina Mišića 4

26 000 Pančevo, Srbija

ili elektronskom poštom na adresu: budifestival@gmail.com, sa naznakom: „Za 6. BUDI konkurs”.

 

Uz svaki rad neophodno je dostaviti: ime i prezime autora, godinu rođenja, naziv škole ili organizacije, poštansku i imejl-adresu, kao i kontakt telefon.

Autor/ka i/ili podnosilac prijave na Konkurs 6. BUDI može učestvovati sa više radova i u okviru različitih konkursa. Radovi moraju biti propisno upakovani i zaštićeni ukoliko su lomljivi. Ne smeju se savijati ili uramljivati. Oštećene ili neuredno realizovane radove žiri neće uzimati u obzir prilikom nagrađivanja, niti izlagati publici. Radovi se ne vraćaju! Učešćem na Konkursu autori su saglasni da se njihovi radovi mogu koristiti za promociju festivala.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 6. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza i prezentovani na veb stranici: www.kulturnicentarpanceva.rs, kao i u okviru zvaničnog programa 6. BUDI festivala. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju:

Snežana Ćuruvija, Branislav Radovanović (umetnički direktori 6. BUDI)

Kulturni centar Pančeva

Vojvode Živojina Mišića 4

Pančevo 26 000

Tel: +381 (0)62 800 8786

+381 (0)13 440 940;

Fax: +381 (0)13 440 945,

E-mail: budifestival@gmail.com

 

Obogatite BUDI riznicu i učestvujte na 6. BUDI konkursu!

 

BUDI je međunarodna umetnička manifestacija namenjena deci do 15 godina starosti koja se svake druge godine održava u Pančevu od 15. maja do 15. juna. Program BUDI-ja ima nekoliko segmenta:

  • Javni konkurs za decu školskog uzrasta koji je otvoren do 15. aprila u godini održavanja Bijenala,
  • Umetničke radionice koje vode istaknuti umetnici sa ciljem da se probudi svestrani razvoj dečjih potencijala, uz puno poštovanje njihovog slobodnog izbora aktivnosti,
  • Nedelja dečje knjige, pozorišta za decu, filmska i muzička nedelja,
  • Raznovrsni prateći sadržaji sa posebnim akcentom na ekološkim programima i humanitarnim akcijama

 

BUDI ne samo da promoviše stvaralaštvo za decu i nudi im zanimljive sadržaje koje su za njih stvorili odrasli, već jednaku pažnju posvećuje i dečjem stvaralaštvu odnosno deci kao umetnicima, što ga čini veoma kompleksnim i jedinstvenim dečjim festivalom u zemlji i regionu.

Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a u tome su mnogo pomogle zemlje gosti–domaćini festivala. Dosad su se u ovoj ulozi pojavile Kuba, Mađarska, Japan, Švedska i SAD. Ove države su istovremeno bile gosti festivala, ali i domaćini koji su sa nama učestvovali u kreirenju dela programa.

BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ambasada Velike Britanije i British Council, ali i brojne ugledne institucije, inostrani kulturni centri, pozorišta… U organizaciju BUDI-ja uključene su i ostale gradske institucije uz veoma veliku podršku uprave Grada Pančeva.

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img