Samohrana mama i četvoro dece sami sagradili kuću gledajući video uputstva

Brukinsova je napustila svog muža zbog porodičnog nasilja i želela je da ovim poduhvatom vrati deci samopouzdanje i veru da mogu da prevaziđu sve izazove.

Kara Brukins, samohrana mama iz Arkanzasa, uz pomoć svoje četvoro dece sagradila je kuću od preko 300 kvadrata sa velikom garažom i kućicom na drvetu, gledajući na stotine video uputstava preko interneta.

„Puno sam zapitkivala i zaposlene u prodavnicama građevinskog materijala,“ rekla je ova snalažljiva mama za Hafington post.

Porodica nije mogla da priušti majstore za gradnju, ali su uspeli da kupe parče zemlje i građevinski materijal. I tako su se okrenuli Jutjubu. Za ovako izazovan poduhvat odlučila se kada je videla radove na kući koju je oštetio tornado. „Kada sam videla unutrašnje radove, sve te daske i eksere, odjednom mi je delovalo izvodljivo i pomislila sam da bih i ja to mogla.“

Jednom kada je građa kupljena, porodica je bila stavljena pred svršen čin. Morali su da uspeju. „Kako ćemo sagraditi kuću?“ pitala je najstarija ćerka, koja je tada imala 17 godina, dok su ostala deca imala 15, 11 i 2 godine.

I uspeli su. Radili su sve – od mešanja cementa do zakucavanja eksera.

Brukinsova je napustila svog muža zbog porodičnog nasilja i želela je da ovim poduhvatom vrati deci samopouzdanje i veru da mogu da prevaziđu sve izazove.

Ova inspirativna mama napisala je i knjigu o svom životnom preokretu i izgradnji kuće. Savet koji daje svima koji iza sebe imaju probleme je: „Svi kažu – ako svakog dana načiniš po jedan mali korak, postaće bolje. Moje iskustvo pokazuje da nije tako. Moraš napraviti veliki skok, uraditi nešto grandiozno, što će promeniti način na koji gledaš na sebe.“

Priredila: Jovana Papan

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img