Stare igre opet u modi: Kad roditelji podetinje, a deca se oduševe

Roditelji su “uključili vremeplov” i vratili stare igre u modu, delom zbog sebe a još više zbog želje da decu odvoje od elektonskih igara u stolici.

decije igreRoditelji su “uključili vremeplov” i vratili stare igre u modu, delom zbog sebe a još više zbog želje da decu odvoje od elektonskih igara u stolici. To je razlog što u Beogradu ima sve više mesta na kojima se mogu videti odrasli i deca kako se zajedno igraju lastišem, klikerima ili automobilićima.

Sve je veći broj prestoničkih kafića koji, osim kafa različitih ukusa, mešavina sokova i lekovitog bilja i sličnih gastronomskih inovacija, svojim gostima nude i mogućnost da se zabavljaju društvenim igrama. Međutim, za razliku od ponude jela i pića, u asortimanu igrica nema mnogo inovacija – to su uglavnom “Ne ljuti se čoveče”, “Riziko”, “Monopol” i slične tzv “board games”.

Pročitajte i: Povratak tutumiša i trule kobile

Ove igre već decenijama ne izlaze iz mode, a u poslednje vreme dobile su podjednako vremešnu konkurenciju – klikere, lastiš i automobiliće. Taj porast interesovanja za stare, dobro poznate igre, osim ugostitelja primetile su i razne organizacije i udruženja građana.

Tako je sportska organizacija Avantura park, poznata po istoimenom terenu za održavanje igara i tim bildinga na otvorenom na Adi Ciganliji, odlučila da 29. novembra ove godine podseti odrasle na doba kada im je ovaj datum omogućavao da, umesto u školi, vreme provode u igri, ali i da današnjoj deci otkrije kako se mogu zabaviti bez kompjutera i telefona. Tog dana su u njihove prostorije, u zgradi Bigza, dolazile porodice s decom, kako bi se igrali klikerima, lastišom i autićima. Avantura park im je besplatno obezbedio sredstva za igranje, a posetioci su trebali da „donesu“ samo dobru volju.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

1 Komentar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img