Upaljeno grlo – kako detetu olakšati tegobe?

Benzidamin ublažava bol, deluje protivupalno, sprečavajuci da se upala raširi. Brzo dovodi do smanjenja otoka, pa deca lakše gutaju.
benzidiamin grlo
Crtež: Ana Delić

U veku opšteg napretka u kome živimo, izgleda kao da je najrazumnije biće na planeti – čovek – zaboravio i zanemario najvažnije i najjednostavnije principe života, posebno funcionisanja ljudskog tela.

Pođimo recimo baš od te tehnologije. Očarani ekranima, kao da smo izgubili iz vida značaj i blagodet društva drugih ljudi, tople reči i razgovora.

Isto tako, više ne razmišljamo mi čime se ljudsko telo vekovima održavalo u dobrom zdravlju i formi. Domaća kuhinja je sve češće zamenjena brzom hranom i grickalicama koje nikada nisu bile cenjene kao hrana koja daje snagu.

Zaboravili smo i mudrosti starih naroda. Beduini u pustinji, na velikim temperaturama, ne piju ledene i slatke napitke. Kada u pustinji popijete topli čaj, vaš mozak registruje pregrevanje i šalje signale telu da se rashlađuje. Telo pušta znoj i time nas hladi. Sem toga, čaj je napravljen od lekovitih biljaka što je dodatni bonus  ljudskom zdravlju.

Iz istog razloga kada nam je hladno drhtimo. Mozak registruje hladnoću i šalje poruku telu da se odbrani. Drhtimo jer naši mišići tako kretanjem pokušavaju da stvore toplotu.

Sve smo zaboravili. Iako na svaki uvrnuti zglob, udarac ili upalu stavljamo hladne spoljne obloge, kada nam je grlo upaljeno, obilno se zalivamo toplim i vrelim čajevima! Kada dete ima upaljeno grlo ne prihvatamo da treba detetu dati sladoled i tako pomoći telu da rashladi bolno i upaljeno mesto. Čak kuvamo vrele čajeve i srčemo ih ne čekajući da se ohlade.

Za najrazličitija bolna i upalna stanja kod grla i usne duplje, benzidiamin je uvek broj jedan. Njime olakšavamo tegobe ali i dajemo svom telu vremena da se samo izbori sa virusnim infekcijama, umesto da odmah posegnemo za lekovima koji mogu imati neželjene efekte. Aktivni sastojci benzidiamina deluju na licu mesta i tačno gde je potrebno – bez ulaska u krvotok i opterećivanja digestivnog trakta. Sprej je jednostavan za upotrebu i podjednako bezopasan i za decu i za odrasle.

Benzidamin ublažava bol, deluje protivupalno, sprečavajuci da se upala raširi. S obzirom da lako prodire u infekcijom zapaljeno tkivo, brzo dovodi do smanjenja otoka, pa deca lakše gutaju. Brzo dolazi do popuštanja bola, a može se koristiti i nakon stomatoloških intervencija.

I, naravno, ništa ne smeta osvežiti upaljeno grlo svojim omiljenim sladoledom, dok sprej benzidiamin obavlja posao koji odlično radi.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img