Zašto je ćutanje žene opasnije od njenih reči

Kako se može protumačiti ćutanje žene i zašto može biti opasnije od izgovorenih reči?
Kako se može protumačiti ćutanje žene i zašto može biti opasnije od izgovorenih reči? Kada je tišina nešto zbog čega bi trebalo da se zabrinemo u odnosu?
Pročitajte tekst namenjen pre svega muškarcima, koji prenosimo sa bebamur.com
Ne bojte se konflikta. Bojte se dana kada ona prestane da pokušava. Jer kada se žena zaustavi, to znači da se više ne plaši da ode.

Žene govore jezikom emocija. To je zapravo taj način zahvaljujući kojem se mogu otvariti i biti svoje sa svojim partnerima.

​One ne veruju onima koji kriju i stide se svojih osećanja, jer one same preferiraju da ne kriju ono što osećaju.

Dragi muškarci, shvatite ovo: kada žena započne konflikt i obaspe vas primedbama, to ne znači da su odnosi došli do kraja. Ona brine o partneru, samo se plaši da ga izgubi.

Ne treba da brinete, jer je neko spreman da se bori do kraja za vašu vezu. Ne plašite se, čak i kada ste oboje zaglavljeni u neslaganjima. Treba učiniti sve što je moguće za smirenje, a zatim doći do razumnog kompromisa. I što je još važnije, treba ceniti svoju sreću: jer imate nešto vredno zbog čega se treba boriti.

Ne uzimajte partnera zdravo za gotovo, ali nemojte ni paničiti kada se suočite sa problemima. Cenite to da je vaša druga polovina spemna da vam se otvori. Ona zaslužuje poštovanje za svoju odlučnost da sve popravi i spasi vašu ljubav.

Bes i strah su takođe emocije. Veoma moćne. Ponekad govore mnogo više od ljubavi.

Verovali ili ne, ne treba da brinete kada ona započne „borbu„. Zato što je sve to zbog ljubav.

Foto: Unsplash/Dmitry Schemelev

Konflikti su normalan deo odnosa. Ako vam neko kaže da nikada ne razašnjava odnose sa svojim partnerom, on vas obmanjuje.

Neslaganje je deo našeg života. Na kraju, svi smo emocionalni, sa različitim ukusima i beskrajnim kombinacijama jedinstvenih karakteristika.

Kada je reč o odnosima, konflikti u razumnim granicama su ono što nam pomaže da se otvorimo jedni drugima. Pomažu nam da saznamo više o sebi i našem partneru. Oni nam pomažu da brinemo, prihvatimo ili promijenimo ono što nam se ne sviđa. Pomažu nam da rastemo.

Zato razmislite o tome šta se stvarno dešava sa vašom vezom, ako ona …

… iznenada zaćuti.

… prestane da pokušava.

… više ne spori sa vama.

… prestane da razgovara sa vama.

… nema više suza.

Brinite kada njeno ćutanje postane jače od reči.

​Jer kada žena zaćuti, ona prestaje da se bori za vas. Odlučila je da se zaustavi. Vi više ne vredite ni jedne njene emocije.

Kada žena zaćuti, očigledno je da se plamen koji je gorio u njenom srcu ugasio. Njeno srce koje je nekada volelo je postalo hladno i pretvorilo se u kristal leda.

Kada žena voli, spremna je da se bori do samog kraja. Ona ulaže svoje srce, svu svoju energiju u ispravljanje situacije.

A kada zaćuti, znajte: nema povratka.

 

Ćutanje žene znači da se zaustavila. Spremna je da vas pusti. Neste više vredni njenih napora. Imajte u vidu da emocija i iskrenost znače mnogo ženama.

Zato se ne plašite svojih emocionalnih erupcija. Ne bojte se konflikata. Bojte se dana kada ona prestane da pokušava.

Bojte se njenog ćutanja. Tog trenutaka kada pokušate da je „pecnete“ a ona ne reaguje. Jer kada se žena zaustavi, to znači da se više ne plaši da ode.

Izvor: bebamur.com

Pročitajte i – Biljana Vasić: Kako si nestala – ti, najbolja majka, žena, ćerka, najbolji radnik

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img