10 karakteristika dobrog roditelja

Ne možemo učiti decu da daju sve od sebe, ako se mi ne trudimo da budemo što bolji roditelji, bez obzira na izazov.

Šta odlikuje dobre roditelje?

Iako je teško definisati šta je to dobar roditelj i sve je stvar različitih mišljenja, svi težimo da budemo dobri roditelji svojoj deci.

Ne možemo učiti decu da daju sve od sebe, ako se mi ne trudimo da budemo što bolji roditelji, bez obzira na izazov.

7 razlika između običnog i mudrog roditelja

Dobri roditelji znaju da je roditeljstvo doživotni zadatak, a evo što prema njihovom mišljenju, odlikuje dobre roditelje:

1. Dobri roditelji shvataju da njihov brak/veza nije samo njihova stvar, nego se ponašaju kao uzori svojoj deci. Bes, privrženost, netolerancija ili ljubaznost koju roditelji pokazuju jedno prema drugom prenosiće se na generacije.

2. Dobri roditelji zadiru duboko u dečje strasti, pokazujući svojoj deci brigu i poštovanje i pronalaze više načina na koje se mogu povezati. Igrajući igre koje deca vole, pokazuju da poštuju njihov izbor, čak i ako nije po njihovoj volji.

3. Dobri roditelji imaju zdrav odnos prema novcu, hrani i alkoholu. Sve su to stvari koje se uče kod kuće i vrlo ih je teško menjati kasnije u životu. Dobri roditelji žele da deci daju dobre temelje.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img