14 citata dr Komarovskog o tome kako podizati zdravo dete

Ako dete dva meseca trči gladno, prljavo, boso – to mu čuva zdravlje cele godine.

Doktor medicinskih nauka Jevgenij Olegovič Komarovski je osvojio popularnost kod mnogih roditelja. Kako i ne bi kad je on među prvima počeo da adekvatno i prijemčivo objašnjava mamama i tatama kako sačuvati i ojačati zdravlje deteta. Njegove preporuke ne liče na uobičajene savete lekara, uz to su veoma jednostavne i razumljive roditeljima.

14 genijalnih citata čuvenog ruskog pedijatra

mama odmara1. Najveća blagodet za porodicu je – stanje maminog zdravlja. Tata je dužan da sve redom rastera i da mami da jede, pije, omogući joj da spavne, prošeta.

uciteljica i djaci2. Bilo bi najbolje da se u školu kreće s 10 godina, a završava s 11. Jer loše je što se tamo detetu ne dozvoljava kretanje.

zasto pedijatri grese3. Nešto nije lako izlečiti. Ali utvrditi bolest pri savremenom stupnju medicine – jeste elementarno.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img