7 razloga zbog kojih vas bole grudi

Bol u većini slučajeva nije razlog za brigu, jer je vrlo česta i normalna pojava. Pogledajte sedam razloga zbog kojih vas bole grudi.

Bolne grudi mogu biti vrlo neprijatne, pogotovo jer vas čine nervoznom i ometaju vas u svakodnevnim aktivnostma. Ipak, ova bol u većini slučajeva nije razlog za brigu, jer je vrlo česta i normalna pojava. Pogledajte sedam razloga zbog kojih vas bole grudi.

U PMS-U STE

Najčešći uzrok bola u grudima su hormoni, to jest iznenadne promene u njihovom nivou koje dolaze sa menstruacijom. Ovo je normalna reakcija tela i naziva se ciklusna bol, jer se povezuje sa menstruacijom. U ovome mogu da pomognu antibebi pilule jer održavaju nivo estrogena stabilnim. Ako biste se pre odlučili za prirodan lek, koristite ulje noćurka koje će smanjiti otečenost.

POJAČALI STE INTENZITET TRENINGA

Možda ste uradili impresivan set sklekova ili ste počeli svakodnevno da posećujete teretanu? Ovo može da deluje kao da vas bole grudi, ali to vas zapravo bole mišići ispod njih. Da biste sebi olakšali osećaj bola, stavljajte tople obloge i pijte blaži analgetik.

POMERALI STE NEŠTO TEŠKO

Možda ste se selili u skorije vreme, ili ste premeštali nameštaj zbog velikog spremanja kuće? Ako jeste, onda vas grudi verovatno bole iz istog razloga kao da ste vežbali- istezanja mišića ispod grudi.

NOSITE POGREŠAN BRUSHALTER

Pogrešna veličina brushaltera može biti razlog za bolne grudi. Ako vam je brushalter previše uzak, ili su vam korpe previše male, žice konstantno žuljaju vaše grudi. Zbog toga kasnije mogu jako da vas bole grudi. Takođe, ako nemate dobru podršku, celodnevno jurcanje od kuće do posla i nazad može da dovede do bola u grudima. Samo je potrebno da nađete brushalter koji je savršene veličine za vas.

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img