8 dragocenih saveta Majke Tereze o vaspitanju dece

Ukoliko imate roditeljske nedoumice, ovi saveti Majke Tereze mogu vam pomoći da pronađete pravi pristup vaspitanju svoje dece i izgradite dobar odnos sa njima.

1. Vodite računa o tome šta im govorite. Odrasli ne kontrolišu dovoljno svoje reči kada razgovaraju sa decom. Neki se obraćaju detetu nazivajući ga lenčugom, glupanom, šeprtljom. Time odrasli – roditelji, staratelji i vaspitači – često gube decu. Deca podlegnu i za neko vreme uistinu postaju nezanimljiva, lenjiva i nesposobna.

2. Ne treba decu plašiti čudovištima, baba-rogama, vucima, policijom. To ih neće učiniti ni pametnijima ni boljima.

3. Vaspitavajte decu dajući im jasan primer. Ne vole deca lekcije i govore, ona žele da vide vaše postupke a ne da slušaju vaše reči.

4. Bez obzira na okolnosti, trudite se da u očima svoje dece budete na visini. Nemojte pred njih iznositi svoje slabosti i nedostatke. Kada roditelji dozvoljavaju da deca vide njihove slabosti, deca postaju uznemirena i gube orijentaciju jer više nemaju na koga da se oslone.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img